Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Fižolova pleskavica in kuskus na oranžno


Sestavine:
  • za 1 malčka in 1 odraslega
  • za PLESKAVICE:
  • 140 g kuhanega fižola
  • 1/4 manjše glave cvetače
  • 3 jušne žlice pirinih kosmičev, namočenih v vodi
  • 2 jušni žlici sveže nasekljanega peteršilja
  • ščepec koriandra v prahu
  • ščepec kumine v prahu
  • 3 jušne žlice nasekljane čebule
  • 1 jušna žlica suhe zelene
  • 3 žlice pirinih drobtin
  • repično olje
  • za KUSKUS NA ORANŽNO
  • 1 jušna žlica nasekljane čebule
  • 1 strok nasekljanega česna
  • 100 g polnozrnatega kuskusa
  • 50 g rdeče leče
  • 1 večji korenček

Čas priprave: 40 minut

 

Za koga:

*od 10. meseca dalje

*brez glutena

*vegansko

 

Priprava:

  1. Zjutraj damo rdečo lečo v hladno vodo in pustimo, da se namaka. (Lahko pa tudi čez noč). Pred kosilom vodo odlijemo in lečo odcedimo. V posodo nalijemo vodo, toliko, da prekrijemo dno; temperaturo kuhalnika damo na največ. Vsujemo nasekljano čebulo in mešamo; ko skoraj vsa voda izpari, dodamo še nasekljan česen, takoj ko zadiši, temperaturo zmanjšamo in dolijemo približno 1 dcl vode. Vanjo damo na drobno narezan korenček in rdečo lečo. Temperaturo zmanjšamo in skuhamo do mehkega. Proti koncu dolijemo še malo vode, povečamo temperaturo, da zavre in zakuhamo kuskus.
  2. Medtem, ko se korenček in leča kuhata, fižol dobro odcedimo. Cvetačo nacvetkamo in skuhamo na pari do mehkega. Ravno tako odcedimo pirine kosmiče, če so premokri, jih še ožamemo. Ko se cvetača malo ohladi, jo damo v posodo skupaj s fižolom, nasekljano čebulo, odcejenimi kosmiči, začinimo ter vse skupaj zmiksamo v čimbolj gladko zmes. Postopoma dodajamo drobtine in sproti mešamo; masa naj bo dovolj kompaktna, da jo lahko oblikujemo in se nam ne lepi več na roke. (Bodimo pazljivi – če bo drobtin preveč, bodo pleskavice pretrde). Oblikujemo prikupne pleskavice (iz omenjene mase nastanejo 4 srednje velike). Če imamo radi bolj slano, najprej oblikujemo pleskavice za otroke, preostalo maso pa solimo zase in nato oblikujemo pleskavice.
  3. Pečemo na kontaktnem žaru, ki ga še mrzlega rahlo premažemo z oljem; pečejo se 5-7 minut na vsaki strani oziroma do zlatorjave barve. (Lahko pečemo tudi v ponvi na srednji temperaturi 3-5 minut na vsaki strani). Odcedimo na papirnati brisači.
  4. Postrežemo kot glavno jed, zraven se prileže poljubna zelena solata, za sladico pa presne kroglice.

Recept je prispevala avtorica spletne strani Boobee Foodee, kjer najdete še več preprostih, zdravih in slastnih otroških receptov.

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke