Hren s kislim zeljem in gorčico
Sestavine:
- 2 žlici rumenih gorčičnih semen
- 1/2 čajne žličke koriandrovih semen
- 2 žlici belega vina (ne preveč suhega)
- 3 žlice soka kislega zelja
- 1/4 skodelice kislega zelja, grobo nasekljanega
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica nastrganega svežega hrena (po okusu lahko več)
- sol
- poper
Priprava:
- Rahlo zdrobi gorčična in koriandrova semena. Pokrij z vinom in sokom kislega zelja ter pusti stati čez noč ali vsaj 9 ur, nato vse skupaj v multipraktiku zmešaj v pire.
- Dodaj vse ostale sestavine, razen soli in premešaj do želene teksture. Poskusi in dosoli, če je potrebno.
- Pusti stati na sobni temperaturi vsaj 12 ur pred serviranjem. Nato pokrito shrani v hladilniku.
