Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Velikonočni kruh z glazuro iz javorjevega sirupa


Sestavine:
  • 1/2 skodelice tople vode
  • 2 čajni žlički suhega aktivnega pecilnega kvasa (ali 1 1/2 čajne žličke instant kvasa)
  • 1/4 čajne žličke žafrana
  • 1/2 skodelice rastlinskega mleka
  • 1/4 skodelice lahkega trsnega sladkorja
  • 3 žlice margarine
  • naribana lupina 1 pomaranče
  • 4 kapljice pomarančnega eteričnega olja
  • 2 čajni žlički burbonske vanilje
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke zdrobljenih janeževih semen
  • 1/4 čajne žličke mletega koriandra
  • 2 3/4 skodelice pšenične moke keksi-pecivo
  • 1/4 skodelice pšeničnih kalčkov
  • 1/3 skodelice vsakih: zlatih rozin, suhega ribeza in sesekljanih suhih marelic

Priprava:

  1. Kvas in žafran daj v skodelico s toplo vodo in pusti stati 5-10 minut, da postane mehurjast.
  2. V majhni ponvi segrej mleko, dokler ni vroče, z mehurčki okoli robov. Dodaj sladkor in margarino ter mešaj, da se raztopi. Ko se mleko malo ohladi, dodaj kvas in vodo. Zlij v veliko posodo za mešanje.
  3. Dodaj pomarančno lupinico, eterično olje, vaniljo, sol, zdrobljen janež in koriander. Vmešaj pšenične kalčke in 1 skodelico moke. Mešaj minuto ali dve, nato postopoma dodajaj preostalo moko.
  4. Testo zamesi z rokami na pomokani površini za 5-10 minut.
  5. Testo daj vzhajati na toplo mesto. Posodo lahko pokriješ z vlažno krpo ali pokriješ s pokrovom. Vzhajaj dokler se ne podvoji, 1 do 1 1/2 uri.
  6. Vzhajano testo položi na rahlo pomokano površino in ga oblikuj v ravni pravokotnik. Površino potresi s suhim sadjem ter ga zvij v rulado. Konce zapogni. Testo nežno zamesi s prepogibanjem in valjanjem, da se sadje enakomerno porazdeli po vsem testu.
  7. Prereži vzhajano testo na pol. Vsako polovico pomokaj in razvaljaj v 60 cm dolgo »vrv«. Na rahlo namaščenem pekačo obe polovici prepleti v obliko prstana, tako da začneš na sredini in konce enakomerno in lepo združiš.
  8. Medtem pečico segrej na 180 °C. Kruh peci na sredini ali zgornji polovici peči približno 30 minut oziroma dokler ne postane zlato-rjave barve. Postavi na stojalo, da se ohladi.
  9. Dokler je kruh še topel ga po želji premaži z glazuro in posipaj z mandljevimi lističi.

 

Glazura iz javorjevega sirupa

  • 1/2 skodelice rastlinskega mleka
  • 4 žlice javorjevega sirupa tipa A
  • 1/4 čajne žličke burbonske vanilje

 

Vse sestavine združi in dobro premešaj. Za tanko glazuro premaži po vročem kruhu, za debelejšo pa po ohlajenem.

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke