V srednje veliki posodi združi oljčno olje, narezan sveži peteršilj, sok limone, sesekljana stroka česna, sladko papriko, čili in origano. Zmešaj in v marinado potopi kozice. Pusti stati približno 1 uro.
V loncu zavri vodo in skuhaj konopljine testenine. Papriko nareži na trakove.
Kozice vzemi iz marinade in jih v ponvi, skupaj s papriko, popraži na vročem olju za 3-4 minute, da postanejo kozice rožnate.
Dodaj marinado in kuhaj še nekaj minut.
Ugasni ogenj in v večji posodi zmešaj testenine in omako. Na koncu posipaj s svežim peteršiljem.
Uživaj v mediteranskem plesu začimb ter okusi morje in brezskrbnost. Pojej z ljubeznijo!
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Podrobnosti o piškotkih.