Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Grški falafel s tzatziki omako


Sestavine:
  • 800 g kuhane čičerike
  • 1 majhna rdeča čebula, narezana na koščke
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 1/2 čajne žličke suhega peteršilja ali vejico svežega
  • 3 in pol žlice polnozrnate pšenične moke
  • 1 žlica indijskega kumina
  • 1 žlica koriandra
  • 1/2 žlice čilija v prahu
  • 1/4 žličke paprike v prahu
  • 1 in pol čajne žličke kurkume
  • sol in poper po okusu
  • 1 jajce
  • 2 kosa polnozrnatega kruha
  • 1/2 čajne žličke česnove soli
  • 1/2 skodelice oljčnega olja
  • 4 polnozrnati pita kruhki
  • 3 paradižniki, narezani na rezine
  • mehka solata
  • 1/4 skodelice kalamata oliv, razkoščičenih in razpolovljenih
  • Tzatziki omaka
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • 1/2 kumarice, olupljene in narezane na koščke
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok 1/2 majhne limone
  • 1 in pol čajne žličke suhega kopra
  • 2 stroka česna, sesekljanega
  • sol in poper po okusu

 

Za 4-6 polpetov.

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 180 °C.
  2. Kuhano čičeriko dobro posuši, da bo ostalo čim manj vlage.
  3. V večji posodi združi čičeriko, čebulo, česen, začimbe ter sol in poper.
  4. Sestavine premešaj ter jih zmešaj v mešalniku, da dobiš gosto in gladko maso (lahko ostane tudi nekaj koščkov).
  5. Mešanico ponovno vrni v posodo, po potrebi dodaj začimbe ter vmešaj jajce.
  6. Oblikuj 4-6 polpetov, odvisno od tega kako velike želiš imeti. V mešalniku zmešaj kruh in česnovo sol ter vse polpete povaljaj v drobtinah.
  7. Polpete položi na namaščen papir za peko ter peci 8 minut na vsaki strani.
  8. Medtem pripravi tzatziki omako, tako da v mešalniku zmešaš vse sestavine v gladko omako.
  9. Ko so polpeti pečeni, jih na vročem oljčnem olju popeci še v ponvi – 3-4 minute na vsaki strani. Ko so pečeni, jih položi na papirnate brisače.
  10. V pita kruhek namaži nekaj žlic tzatziki omake, dodaj polpete, paradižnik, solato, olive in nekaj sveže kumare. Pokapaj še z nekaj omake.

 

Uživaj v okusih vroče Grčije!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri