Za 2 do 6 oseb.
Priprava
Sir:
- V mešalniku zmešaj vse sestavine do gladke in goste mase.
- Sir zavij v krpo, ga položi v skledo in pusti stati 2-5 dni. Sir lahko uporabiš tudi takoj, dlje časa ga pustiš zoreti, močnejši okus bo imel.
Testo:
- V mešalniku zmešaj vse sestavine, da dobiš rahlo mokro testo.
- Pekač za pico prekrij s peki papirjem in nanj enakomerno porazdeli testo. Testo peci v pečici na najnižji temperaturi približno 3-5 ur, da nastane podobno krekerju.
Nadev:
- Zelenjavo dobro premešaj s tamari omako in oljčnim oljem ter jo počasi mariniraj v pečici na najnižji temperaturi, približno 1 uro.
Omaka:
- V mešalniku zmešaj vse sestavine v gladko omako.
- Omako enakomerno porazdeli po testu, nato sledi sir in marinirana zelenjava.
Postrezi s svežo poletno solato in uživaj v super okusni, super zdravi večerji v kateri bo užival prav vsakdo.