Preprosti shirataki rezanci s sezamom
Sestavine:
- 2 paketa shirataki rezancev
- 1/4 skodelice sojine omake
- 2 žlici trsnega sladkorja
- 1 žlica sesekljanega česna
- 1 žlica nastrganega ingverja
- 2 žlici riževega vina
- 3 žlice sezamovega olja
- 1/2 čajne žličke kajenskega popra
- 2 žlici vode
- 1/2 skodelice na palčke narezanega korenja
- 1/2 skodelice na tanke rezine narezane rdeče paprike
- 6 zelenih čebulic ali por
Za 4 osebe.
Shirataki rezanci imajo zelo nizko vsebnost ogljikovih hidratov, so nizkokalorčni, tanki, prosojni, želatinasti tradicionalni japonski rezanci, narejeni iz korena Konjac.
Priprava:
- Odcedi shirataki rezance in jih v vreli vodi kuhaj 1-2 minuti, nato jih odcedi.
- Segrej večjo ponev ter dodaj rezance. Občasno mešaj in peci 10 minut, da bodo rezanci suhi.
- Medtem v veliki skledi zmešaj sojino omako, sladkor, česen, ingver, sezamovo olje, čili in vodo. Dodaj korenje, papriko in mlado čebulo. Dodaj suhe rezance in dobro premešaj. Posipaj s črnim sezamom in svežimi čebulnimi obročki.
Pojej z ljubeznijo! :-)
