Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Rižota z grahom in algami hijiki


Sestavine:
  • 1 jedilna žlica posušenih alg hijiki
  • 2 skodelici riža arborio za rižote
  • 4 skodelice vode
  • 2 jedilni žlici sojine omake Tamari
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 skodelica graha (lahko uporabite zamrznjenega)

 Priprava: 

  1. Posušene alge hijiki namakaj v zadostni količini vode 30 minut. Alge speri, odceti in iz njih iztisni odvečno vodo.
  2. V ponvi ali v voku združi riž, vodo in sol. Riž dušiš 30 minut. Po potrebi dodajaš vodo. Ponev (ali vok) naj bo ves čas kuhanja pokrita s pokrovko. Vmes po potrebi nežno premešaš.
  3. V ponev z rižoto dodaj alge hijiki ter dodaj sojino omako. Riž z algami dušiš še 10 minut.
  4. Na koncu dodaš še grah. Če uporabiš zamrznjenega, ga poduši še 5 minut. 

Pripravi z ljubeznijo, pojej v miru in s hvaležnostjo v srcu. Pa dober tek! 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se