Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Makro skodelica s prelivom iz kurkume in tahina


Sestavine:
  • Kislo rdeče zelje
  • 1/2 glave rdečega zelja, zelo tanko narezanega
  • 1 skodelica jabolčnega kisa
  • 1 skodelica vode
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička soli
  • Preliv iz kurkume in tahina
  • 1/4 skodelice tahina
  • 1/4 skodelice vode
  • 1/4 skodelice limoninega soka
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 čajne žličke kurkume
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • Makro skodelica
  • 2 srednje velika sladka krompirja, olupljena in narezana na kolobarje ali kocke
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 5 listov ohrovta, odstranjen pecelj in na grobo narezan
  • 1/2 skodelice suhih wakame alg, namočenih v vodi za 5 min
  • 2 skodelici kuhanega rjavega riža
  • 2 skodelici kuhane čičerike
  • 1/2 kumare, narezane na tanke rezance
  • 1/2 avokada, narezanega na rezine
  • črni sezam za posip

Za dve osebi.

 

Priprava:

  1. Kislo rdeče zelje pripravi vsaj 3-4 ure pred serviranjem (najbolje, če ga pripraviš 1 dan prej). Rdeče zelje daj v kozarec za vlaganje. V vrču združi kis, vodo, agavin sirup in sol. Tekočino prelij čez rdeče zelje, tako da bo popolnoma prekrito. Kozarec zapri in postavi v hladilnik.
  2. Preliv: vse sestavine za preliv dobro premešaj v manjši posodi in postavi na hladno.
  3. Pečico segrej na 220 °C. Pekač prekrij s papirjem za peko ter nanj naloži sladki krompir. Poškropi z oljčnim oljem, soljo in poprom ter premešaj. Peci 20-25 minut , vmes enkrat obrni.
  4. Kozico ali lonec napolni z nekaj vode, nanjo postavi okroglo posodo ter vanjo položi narezan ohrovt. Pokrij posodo in povečaj temperaturo. Ko voda zavre, kuhaj še 4-5 minut, nato posodo odstrani ter dodaj namočene alge.
  5. V dve skodelici razdeli kuhan riž, čičeriko, kumaro in sladki krompir. Na vrh dodaj ohrovt in alge, nato avokado in kislo rdeče zelje. Prelij s prelivom ter posipaj s črnim sezamom.

 

Namesto kislega rdečega zelja lahko uporabiš katerokoli drugo kislo zelenjavo (kislo zelje, kislo daikon redkev, kumare…).

 

Pojej z veliko ljubezni!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri