Kadai tofu - indijski tofu v ponvi
Sestavine:
- 250 g tofuja, narezanega na kocke
- 5-6 srednje velikih paradižnikov, narezanih
- 1 ali 2 zelena čilija, narezana
- 6-7 strokov česna, sesekljanih
- 3 cm ingverja, polovica naribana, polovica narezana na kolobarje
- 2 zeleni papriki, narezani na kolobarje
- čili v prahu
- 1,5 žlice koriandrovih semen, praženih
- 1,5 do 2 žlici listov sabljastega triplata (grško seno)
- 1/2 čajne žličke garam masale
- 1/2 skodelice svežega koriandra ali peteršilja
- sol in poper
Za 4 osebe.
Kadai (tudi karahi) je tip debele, okrogle in globoke ponve (podobne oblike kot vok), ki jo uporabljajo v indijski, pakistanski, bangladeški in nepalski kuhinji. Če niste lastnik takšne posode, lahko uporabite tudi vok ali ponev, ki se dobro segreva.
Priprava:
- V ponvi segrej 2 žlici sezamovega olja. Dodaj česen in nariban ingver. Popeci.
- Dodaj narezane paradižnike ter jih kuhaj dokler ne postanejo mehki.
- Popražena koriandrova semena v terilniku zmelji do prahu, nato primešaj še čili v prahu.
- Po 8-10 minutah dodaj k paradižnikom koriander in čili.
- Paradižnike praži dokler mešanica ne postane kot pasta in začenja puščati olje.
- Dodaj zeleno papriko in narezan zeleni čili. Praži 8-10 minut.
- Dodaj sol in garam masalo premešaj ter dodaj tofu. Kuhaj 2-3 minute.
- Na koncu dodaj liste sabljastega triplata, na kolobarje narezan ingver in sveži koriander. Premešaj in kuhaj še 2- 3 minute.
Postrezi v ponvici skupaj z naan kruhom. Pojej z ljubeznijo :-).
