Sir za žar v špinačni omaki na indijski način

Sestavine:
- 500 g špinače
- 60 g ghee masla ali navadnega masla
- 1/2 čajne žličke indijskega kumina
- 1 čebula, sesekljana
- 2 paradižnika, narezana na koščke
- 2 rdeči papriki, narezani na večje koščke
- 4 stroki česna, sesekljanega
- 1 žlica naribane ingverjeve korenine
- ščepec čilija
- 1/2 čajne žličke garam masale
- 1/4 čajne žličke kurkume
- 1 čajna žlička mletega koriandra
- sol in poper
- 250 g sira za žar, narezanega na kocke
- 2 žlici sladke smetane
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 2 žlici svežega koriandra
Za 4 osebe.
Priprava:
- V loncu segrej olje ter dodaj špinačo in žlico vode ter poduši špinačo. Ko je poparjena, jo s paličnim mešalnikom spasiraj.
- V ponvi na olju popeci kocke sira za žar, da bodo zlato zapečeni.
- Medtem v večji ponvi segrej ghee, dodaj indijski kumin in čebulo ter rahlo popraži.
- Dodaj paradižnik, rdečo papriko, česen, ingver, čili, mlet koriander, kurkumo in garam masalo. Kuhaj 2-3 minute.
- Povečaj temperaturo, dodaj sir in kuhaj pol minute. Dodaj špinačo in kuhaj še 4-5 minut.
- Odstrani z ognja, dodaj smetano, limonin sok in narezan koriander. Postrezi z basmati rižem.
Indijsko vegetarijansko jed imenovano tudi palak paneer lahko pripraviš v veganski različici, tako da sir za žar zamenjaš za tofu. Naj te zapelje Indija!
