Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Sir za žar v špinačni omaki na indijski način


Sestavine:
  • 500 g špinače
  • 60 g ghee masla ali navadnega masla
  • 1/2 čajne žličke indijskega kumina
  • 1 čebula, sesekljana
  • 2 paradižnika, narezana na koščke
  • 2 rdeči papriki, narezani na večje koščke
  • 4 stroki česna, sesekljanega
  • 1 žlica naribane ingverjeve korenine
  • ščepec čilija
  • 1/2 čajne žličke garam masale
  • 1/4 čajne žličke kurkume
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • sol in poper
  • 250 g sira za žar, narezanega na kocke
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 2 žlici svežega koriandra

Za 4 osebe.

 

Priprava:

 

  1. V loncu segrej olje ter dodaj špinačo in žlico vode ter poduši špinačo. Ko je poparjena, jo s paličnim mešalnikom spasiraj.
  2. V ponvi na olju popeci kocke sira za žar, da bodo zlato zapečeni.
  3. Medtem v večji ponvi segrej ghee, dodaj indijski kumin in čebulo ter rahlo popraži.
  4. Dodaj paradižnik, rdečo papriko, česen, ingver, čili, mlet koriander, kurkumo in garam masalo. Kuhaj 2-3 minute.
  5. Povečaj temperaturo, dodaj sir in kuhaj pol minute. Dodaj špinačo in kuhaj še 4-5 minut.
  6. Odstrani z ognja, dodaj smetano, limonin sok in narezan koriander. Postrezi z basmati rižem.

Indijsko vegetarijansko jed imenovano tudi palak paneer lahko pripraviš v veganski različici, tako da sir za žar zamenjaš za tofu. Naj te zapelje Indija!

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se