Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Peresniki z omako iz buče in pečenim žajbljem


Sestavine:
  • 1 kg hokaido buče
  • 1 majhen šopek svežega žajblja
  • 2 pesti špinače
  • 2 žlici oljčnega olja
  • muškatni orešček
  • sol in poper
  • 1/4 skodelice svežega kremnega sira
  • 500 g koruznih peresnikov

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Testenine skuhaj do al dente. Odcedi in shrani 1 skodelico vode te vode za kasneje. Peresnike vrni v lonec in postavi na stran.
  2. Hokaido bučo prereži na pol in ji odstrani semena. Eno polovico buče nareži na tanke rezine, drugo pa na enako velike kocke.
  3. V ponvi segrej žlico oljčnega olja, dodaj hokaido bučo narezano na kocke ter pokrito kuhaj 10 -15 minut, da se popolnoma zmehča. Začini s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Bučo daj v mešalnik in mešaj do gladke mase. Dodaj kremni sir in premešaj še enkrat.
  4. V ponvi segrej preostalo žlico olja ter na srednji temperaturi do zlato zapečene barve popeci na rezine narezano bučo in žajbljeve liste.
  5. Testenine zmešaj z bučnim pirejem in po potrebi dodaj malo prihranjene vode, da bo omaka lepo prekrila testenine. Pogrej in posipaj s svežo špinačo.
  6. Postrezi prekrito s pečeno bučo in žajbljevimi listi.

 

Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke