Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Sladki krompir nadevan z ohrovtom in belim fižolom


Sestavine:
  • 4 sladki krompirji
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, sesekljana
  • 1 strok česna, sesekljan
  • 1 vejica rožmarina
  • 1/4 čajne žličke rdeče paprike v prahu
  • 1 in 1/2 skodelice kuhanega belega fižola
  • 6 skodelic ohrovta, odstranjeno steblo in narezan na trakove
  • sok 1/4 limone
  • sol in poper

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 200 °C.
  2. Operi sladki krompir in ga na večih mestih prebodi z vilicami. Položi ga na papir za peko in peci 45 min do 1 ure, da bo popolnoma pečen.
  3. 15–20 minut preden je krompir pečen, začni pripravljati nadev.
  4. V veliki ponvi na oljčnem olju prepraži čebulo, nato dodaj še česen, rožmarin in rdečo papriko ter praži še minuto. Dodaj beli fižol in kuhaj približno 5 minut, vmes premešaj. Dodaj ohrovt, pokrij ponev ter kuhaj še 5 minut, da se ohrovt zmehča. Odstrani rožmarinovo vejico, prelij z limoninim sokom ter soli in popraj po okusu.
  5. Pečene sladke krompirje prereži po dolžini in jih nadevaj z ohrovtom in belim fižolom.

 

Za prstke polizat :-). Pojej z ljubeznijo!

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri