Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Orientalski kuskus s popečeno rdečo čebulo


Sestavine:
  • 500 g kuskusa
  • 500 ml vode
  • 1 zelenjavna kocka
  • 2 čajni žlički kurkume
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 100 g suhih marelic, narezanih na koščke
  • 3 rdeče čebule, na tanko narezane
  • 1 žlica rjavega trsnega sladkorja
  • oljčno olje za peko
  • 2 žlici deviškega oljčnega olja
  • lupina in sok ene limone
  • majhni šopek koriandra, narezanega
  • majhna pest sveže mete ali suhe

Za 6 oseb.

 

Priprava:

  1. Zavri 500 ml vode. V veliki posodi združi kuskus, zdrobljeno zelenjavno kocko, kurkumo, cimet in marelice ter prelij z vrelo vodo. Premešaj, pokrij (z dovolj veliko pokrovko ali folijo za živila) ter pusti stati 5 minut.
  2. V drugo posodo daj polovico narezane čebule, sol in sladkor ter vse skupaj prelij z vrelo vodo. Premešaj in pusti stati 10 minut (to bo odstranilo nekaj kisline in spremenilo barvo čebule v čudovito svetlo roza barvo).
  3. V ponvi segrej nekoliko več olja ter v vročem olju prepraži preostalo polovico čebule, da bo hrustljavo zapečena. Pečeno položi na papir, da se odcedi in jo posipaj z malo soli.
  4. Z vilicami premešaj kuskus, dodaj namočeno čebulo, limonin sok in lupinico, oljčno olje in zelišča ter ponovno premešaj. Na vrh posipaj zapečeno čebulo in lističe mete.

Pojej z ljubeznijo!

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se