Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Indijska gobova masala


Sestavine:
  • 250 g gob, očiščenih, narezanih in za nekaj sekund blanširanih v vreli vodi
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 2 zelena čilija, prerezana na pol in odstranjena semena
  • 1 cm dolga korenina ingverja, nastrgana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 2 velika paradižnika, blanširana v vreli vodi za 3 minute, olupljena in spirirana
  • 1/2 čajne žličke čilija v prahu
  • 1/4 čajne žličke kurkume v prahu
  • 1/2 čajne žličke jaggery-a ali trsnega sladkorja
  • 8 indijskih oreščkov, namočenih v toplem mleku ali v vodi za 10 minut, zmletih v pasto
  • 1/2 čajne žličke listov grškega sena ali 1/2 žlice sesekljanih listov zelene
  • sol za okus
  • sveži koriandrovi listi za okras
  • 3-4 žlice olja ali gheeja
  • Začimbe (3 minute pražiti v ponvi, nato zmleti v fini prah):
  • 5 semen črnega popra
  • 2 stroka česna
  • 1 cm dolga cimetova palčka
  • 1 kardamom
  • 1/4 čajne žličke indijskega kumina
  • 1/2 čajne žličke koriandrovih semen

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. V loncu segrej žlico olja, dodaj gobe in na hitro popraži. Postavi na stran in presipaj gobe v ločeno skodelico. 
  2. V istem loncu na žlici olja za 4 minute popraži čebulo in čili. Dodaj česen in ingver ter praži še 3 minute. Odstrani z ognja, presipaj v skledo, ohladi in zmiksaj v gladko pasto.
  3. Segrej preostalo olje, dodaj ravnokar pripravljeno pasto in praži še 3 minute. Dodaj kurkumo, čili v prahu in dobro premešaj.
  4. Dodaj paradižnikov pire in na srednjem ognju kuhaj 7-8 minut oziroma dokler se olje ne loči. Dodaj 1 skodelico vode, jaggery ali sladkor, sol in zavri. Dodaj pražene gobe in kuhaj 10-12 minut, dokler niso gobe kuhane in ni dosežena primerna gostota.
  5. Dodaj liste grškega sena ali liste zelene, zmlet masala prah (mešanica začimb, ki si jih popražil in zmlel v prah), pasto iz indijskih oreščkov in dobro premešaj. Dosoli, če je potrebno. Ugasni ogenj.
  6. Prestavi v posodo za serviranje, okrasi s svežimi koriandrovimi listi in postrezi s čapatijem, naan kruhom ali rižem.

 

Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri