Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Sivkina torta


Sestavine:
  • Sestavine za dno:
  • 2 skodelici makadamija oreščkov
  • 1 skodelica nastrganega kokosa
  • 1/4 skodelice datljeve paste
  • 2 ščepca himalajske soli
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • Sestavine za nadev:
  • 1 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih čez noč
  • 1 in 1/2 skodelice kokosovega mesa (2 kokosa)
  • 3/4 skodelice mleka iz oreščkov* ali katerega drugega rastlinskega mleka
  • 1/2 skodelice medu ali drugega tekočega sladila
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • sok 1 limone (1/4 skodelice)
  • 1 žlica posušene sivke
  • 3 stroki vanilije
  • 2 ščepca himalajske soli
  • 2 žlici otrobov indijskega trpotca
  • dodatna voda za mešanje, če bo potrebno (mogoče nekaj žlic)
  • 1 skodelica češenj
  • 3 velike zrele sveže fige

Priprava:

  1. Vse sestavine za dno zmešaj v mešalniku.
  2. V posodo za torto premera 19 cm enakomerno razporedi maso. Pred tem jo obloži s papirjem za peko.
  3. Postavi na stran, medtem ko pripravljaš nadev.
  4. V mešalniku zmešaj indijske oreščke, kokosovo meso, mleko iz oreščkov*, med, kokosovo olje, limonin sok, sivko, sol in vanilijo do gladke mase.
  5. Sedaj dodaj indijske otrobe in ponovno premešaj. Prestavi v večjo skledo.
  6. V mešalniku na hitro zmešaj češnje in fige in jih vmešaj v preostali nadev.
  7. Nadev predevaj v model in torto postavi v zamrzovalnik.
  8. Pred serviranjem postavi v hladilnik, da se torta nekoliko zmehča.

POZOR: za uživanje lahko uporabiš le sivko vrste Lavandula Angustifolia! Vse ostale vrste sivke (križanci) niso primerne za uživanje in so celo strupene. Več o tem si lahko prebereš v našem zanimivem članku o sivki. V Normi lahko kupiš ekološko sivko za uživanje sorte Lavandula Angustifolia znamke Sonnentor. 

 

Postrezi in pojej z ljubeznijo!

 

 

* RECEPT ZA MLEKO IZ OREŠČKOV

 

Sestavine:

 

1 skodelica indijskih oreščkov (ali mandljev, brazilskih oreščkov, bučnih semen, sončničnih semen, orehov), namočenih 8 ur

  • 1 skodelica nastrganega kokosa
  • 4 skodelice vode
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • 1 žlica medu

 

Priprava:

  1. Odcedi namočene oreščke/semena.
  2. V mešalniku združi oreščke, kokos in vodo ter dobro premešaj.
  3. Posodo prekrij s kuhinjsko krpo in čez prelij mleko s pulpo vred.
  4. Nežno stisni krpo s pulpo, da iz pulpe iztisneš vso tekočino.
  5. Pulpo shrani za zajtrk ali kakšno drugo sladico, mleko pa prelij v mešalnik.
  6. Dodaj sol, vanilijo in med ter premešaj.

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se