Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Sivkina torta


Sestavine:
  • Sestavine za dno:
  • 2 skodelici makadamija oreščkov
  • 1 skodelica nastrganega kokosa
  • 1/4 skodelice datljeve paste
  • 2 ščepca himalajske soli
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • Sestavine za nadev:
  • 1 in 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih čez noč
  • 1 in 1/2 skodelice kokosovega mesa (2 kokosa)
  • 3/4 skodelice mleka iz oreščkov* ali katerega drugega rastlinskega mleka
  • 1/2 skodelice medu ali drugega tekočega sladila
  • 1/2 skodelice kokosovega olja
  • sok 1 limone (1/4 skodelice)
  • 1 žlica posušene sivke
  • 3 stroki vanilije
  • 2 ščepca himalajske soli
  • 2 žlici otrobov indijskega trpotca
  • dodatna voda za mešanje, če bo potrebno (mogoče nekaj žlic)
  • 1 skodelica češenj
  • 3 velike zrele sveže fige

Priprava:

  1. Vse sestavine za dno zmešaj v mešalniku.
  2. V posodo za torto premera 19 cm enakomerno razporedi maso. Pred tem jo obloži s papirjem za peko.
  3. Postavi na stran, medtem ko pripravljaš nadev.
  4. V mešalniku zmešaj indijske oreščke, kokosovo meso, mleko iz oreščkov*, med, kokosovo olje, limonin sok, sivko, sol in vanilijo do gladke mase.
  5. Sedaj dodaj indijske otrobe in ponovno premešaj. Prestavi v večjo skledo.
  6. V mešalniku na hitro zmešaj češnje in fige in jih vmešaj v preostali nadev.
  7. Nadev predevaj v model in torto postavi v zamrzovalnik.
  8. Pred serviranjem postavi v hladilnik, da se torta nekoliko zmehča.

POZOR: za uživanje lahko uporabiš le sivko vrste Lavandula Angustifolia! Vse ostale vrste sivke (križanci) niso primerne za uživanje in so celo strupene. Več o tem si lahko prebereš v našem zanimivem članku o sivki. V Normi lahko kupiš ekološko sivko za uživanje sorte Lavandula Angustifolia znamke Sonnentor. 

 

Postrezi in pojej z ljubeznijo!

 

 

* RECEPT ZA MLEKO IZ OREŠČKOV

 

Sestavine:

 

1 skodelica indijskih oreščkov (ali mandljev, brazilskih oreščkov, bučnih semen, sončničnih semen, orehov), namočenih 8 ur

  • 1 skodelica nastrganega kokosa
  • 4 skodelice vode
  • 1/2 vanilijevega stroka
  • 1 žlica medu

 

Priprava:

  1. Odcedi namočene oreščke/semena.
  2. V mešalniku združi oreščke, kokos in vodo ter dobro premešaj.
  3. Posodo prekrij s kuhinjsko krpo in čez prelij mleko s pulpo vred.
  4. Nežno stisni krpo s pulpo, da iz pulpe iztisneš vso tekočino.
  5. Pulpo shrani za zajtrk ali kakšno drugo sladico, mleko pa prelij v mešalnik.
  6. Dodaj sol, vanilijo in med ter premešaj.

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke