Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Zlato zapečene tofujeve palčke s špinačno solato


Sestavine:
  • Špinačna solata
  • 4 skodelice baby špinače
  • 2 žlici pinjol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • himalajska sol
  • sveže mleti poper
  • Panirane tofujeve palčke
  • 400 g trdega tofuja
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 čajni žlički paradižnikove mezge
  • 2 čajni žlički miso paste
  • 2 čajni žlički sezamovega olja/ali oljčnega
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • 1/2 skodelice polnozrnatih drobtin/ali brezglutenskih koruznih drobtin

Za 2 osebi.

 

Priprava:

  1. Tofu odpri, odlij vodo in poskusi iztisniti čim več vode, tako da ga ne boš poškodoval/a. Nato ga osuši še z papirnatimi brisačami ali kuhinjsko krpo.
  2. Tofu po dolgem prereži na 3 sloje, nato pa po širokem na poljubno velike palčke. S kuhinjsko krpo osuši še vsako palčko posebej. Bolj ko bodo palčke suhe, boljši bo izid :-).
  3. V manjši skodelici zmešaj sojino omako, paradižnikovo mezgo, miso pasto, sezamovo ali oljčno olje in javorjev sirup ter dobro premešaj, da dobiš gladko omako.
  4. V drugo skodelico vsuj drobtine.
  5. Tofujeve palčke pomoči v omako in nato hitro v drobtine.
  6. Palčke sedaj popeci na malo olja za pečenje v navadni ponvi ali v ponvi za žar.
  7. Solato pripraviš tako, da zmešaš vse sestavine.

 

Postrezi na presnih krekerjih in s špinačno solato. Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se