Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
Best Buy Award
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Presni tiramisu


Sestavine:
  • KREMA
  • 1 skodelica indijskih oreščkov, namočenih
  • 1/2 skodelice kokosovega mesa (kremasti del kokosovega mleka)
  • 1/4 skodelice deviškega kokosovega olja
  • 2 žlici presnega agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • ščepec himalajske soli
  • PIŠKOTI
  • 1/2 skodelice orehov
  • 4 zreli medjool datlji
  • 2 žlici grozdnega soka
  • 1 žlica + 1 čajna žlička presnega agavinega sirupa
  • 1 + 1/2 čajne žličke instant kave Mount Hagen in 2 čajni žlički vode (po želji tudi brez kofeina)
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1 čajna žlička ruma (po želji)
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1 žlica kakava v prahu

Za 4 osebe.

 

Priprava:

  1. Indijske oreščke namoči vsaj 30 minut pred začetkom. Priporočljivo jih je namakati eno do dve uri. Kokosovemu mleku odlij vodo in uporabi le kremasti del.
  2. Odcedi indijske oreščke in jih skupaj s koksovim mesom, oljem, agavinim sirupom, vanilijo v prahu in soljo na najvišji hitrosti zmešaj v Vitamixu (ali drugem kakovostnem mešalniku). Masa mora biti povsem gladka in podobna gosti kremi.
  3. Kremo shrani v posodo, pokrij s folijo in postavi v hladilnik.
  4. V Vitamixu zmešaj orehe, datlje, grozdni sok, agavin sirup, vanilijo v prahu, kavo (1 žličko in pol kave zmešaj z dvema žličkama vode) in rum. Pomagaj si s palico in na najvišji hitrosti zmešaj do mokre in kašaste mase. Nič hudega, če vmes ostane kakšen večji kos.
  5. Z žlico maso prestavi v dovolj veliko skodelo ter ji dodaj mandljevo moko in kakav v prahu. Sedaj dobro ročno premešaj.
  6. Dno posode v kateri bi rad naredil tiramisu (priporočamo podolgovato posodo za peko kruha) obloži s papirjem za peko. Nanj položi prvo polovico testa za piškote in jo enakomerno porazdeli po posodi (drugo polovico si v enaki velikost in debelini pripravi na drugem peki papirju, saj jo boš nato položil na vrh). Na dno nato enakomerno namaži prvo polovico kreme, nanjo položi drugo polovico testa za piškote in ponovno premaži s preostalo kremo. Vrh posipaj s kakavom v prahu.
  7. Postavi v hladilnih za vsaj 40 minut, da se strdi in nato nareži na koščke.

 

Postrezi s skodelico vroče kave. Pojej z ljubeznijo! :-)

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke