1 + 1/2 čajne žličke instant kave Mount Hagen in 2 čajni žlički vode (po želji tudi brez kofeina)
1/2 čajne žličke vanilije v prahu
1 čajna žlička ruma (po želji)
1 skodelica mandljeve moke
1 žlica kakava v prahu
Za 4 osebe.
Priprava:
Indijske oreščke namoči vsaj 30 minut pred začetkom. Priporočljivo jih je namakati eno do dve uri. Kokosovemu mleku odlij vodo in uporabi le kremasti del.
Odcedi indijske oreščke in jih skupaj s koksovim mesom, oljem, agavinim sirupom, vanilijo v prahu in soljo na najvišji hitrosti zmešaj v Vitamixu (ali drugem kakovostnem mešalniku). Masa mora biti povsem gladka in podobna gosti kremi.
Kremo shrani v posodo, pokrij s folijo in postavi v hladilnik.
V Vitamixu zmešaj orehe, datlje, grozdni sok, agavin sirup, vanilijo v prahu, kavo (1 žličko in pol kave zmešaj z dvema žličkama vode) in rum. Pomagaj si s palico in na najvišji hitrosti zmešaj do mokre in kašaste mase. Nič hudega, če vmes ostane kakšen večji kos.
Z žlico maso prestavi v dovolj veliko skodelo ter ji dodaj mandljevo moko in kakav v prahu. Sedaj dobro ročno premešaj.
Dno posode v kateri bi rad naredil tiramisu (priporočamo podolgovato posodo za peko kruha) obloži s papirjem za peko. Nanj položi prvo polovico testa za piškote in jo enakomerno porazdeli po posodi (drugo polovico si v enaki velikost in debelini pripravi na drugem peki papirju, saj jo boš nato položil na vrh). Na dno nato enakomerno namaži prvo polovico kreme, nanjo položi drugo polovico testa za piškote in ponovno premaži s preostalo kremo. Vrh posipaj s kakavom v prahu.
Postavi v hladilnih za vsaj 40 minut, da se strdi in nato nareži na koščke.
Postrezi s skodelico vroče kave. Pojej z ljubeznijo! :-)
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Podrobnosti o piškotkih.