Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Juha z brezglutenskim žitom tef - by Marcello Ferrarini


Sestavine:
  • ½ kg rdečega ali belega brezglutenskega žita tef
  • olivno/sezamovo/kokosovo olje
  • 1l zelenjavne bistre osnove
  • spasirana zelenjava (hokaido buča/brokoli/špinača)
  • začimbe: kurkuma, ingver, curry, rdeča sladka paprika, sol, poper

Priprava:

  1. Na olju 2-3 minute pražimo tef, nato  ga zalijemo z bistro zelenjavno jušno osnovo in dobro premešamo, da se razpustijo morebitne grudice.
  2. Pred praženjem skuhamo poljubno zelenjavo (npr. hokaido buča, brokoli, špinača,…), jo spasiramo ter jo dodamo jušnemu tefu.
  3. Ponovno dobro premešamo in začinimo s kurkumo, ingverjem, curryjem, papriko, soljo in poprom po okusu.
  4. Za juho ustrezne gostote vse skupaj kuhamo približno 10 minut. V kolikor juho kuhate dlje, lahko iz nje pripravite tudi polento - za želeno gostoto prilagodite čas kuhanja, pri čemer se tef ne bo razkuhal.

 

 

Recept je pripravil brezglutenski kuharski chef Marcello Ferrarini, ki tudi tesno sodeluje s podjetjem LT Africa Teff pri razvoju njihovih izdelkov. Marcella smo iz Italije povabili v Normo in za nas je skuhal vrhunske jedi iz tefa - med drugim tudi tole odlično juhico. 

 

Kaj je tef? 

 

Tef je najmanše žito na svetu, ki je popolnoma brez glutena in s tem primerno za vse, ki so preobčutljivi na gluten. Prihaja iz Etiopije in ima največjo hranilno vrednost med vsemi žiti. Tef je vir kalcija in kalija ter ima visoko vsebnost železa, cinka, fosforja, magnezija, bakra, mangana ter nekaterih pomembnih vitaminov kot so vitamin B1, B2, niacin, B5 in B6. Vsebuje pa malo soli. Ima zelo nizek glikemični indeks ter vsebuje veliko vlaknin. 

 

Še več zanimivih dejstev o tefu si lahko preberete tukaj

 

Vse izdelke iz brezglutenskega tefa, ki jih imamo v spletni trgovini Norma, v Normi v Ljubljani in v Mariboru, si lahko ogledate na tej povezavi. 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se