Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Poširane hruške s crème anglaise


Sestavine:
  • Za crème anglaise:
  • ½ skodelice mleka
  • 1 vanilijin strok
  • 4 jajčni rumenjaki
  • 1/3 skodelice surovega trsnega sladkoraja
  • Za poširane hruške:
  • 1 (750 ml) steklenica penečega vina ali šampanjca
  • 1 skodelica surovega trsnega sladkorja
  • 1 cimetova palčka
  • Lupinica 1 limone
  • Lupinica 1 pomaranče
  • 4 manjše in čvrste hruške
Priprava:
  1. Vanilijin strok prereži po dolgem in odstrani semena. Semena si shrani za drugič, za ta recept potrebuješ samo vanilijin strok. Za crème anglaise (angleško kremo) v srednje veliki ponvi združi mleko in vanilijin strok. Kuhaj na srednje velikem ognju skoraj do vretja, vendar pazi, da ne zavre. Premešaj in odstrani vanilijin strok. Stepi rumenjake in sladkor, dokler se ne zgostita. V rumenjake in sladkor sedaj vmešaj vroče mleko in nato kremo premesti v čisto ponev. Na nizki temperaturi neprestano mešaj 5-10 minut, doker se ne zgosti tako, da se prime zadnje strani lesene žlice. Kremo sedaj prelij v skodelico za omako.
  2. Hruške olupi, peclje pusti in hruške pokapaj z limoninim sokom, da ne oksidirajo. Limonino in pomarančno lupinico nastrgaj na tanke rezance.
  3. Za poširane hruške zavri peneče vino, 2 skodelici vode, sladkor, cimetovo palčko, limonino in pomarančno lupinico. Dodaj olupljene hruške. Zmanjšaj ogenj, pokrij s peki papirjem in kuhaj 20 minut, dokler se hruške ne zmehčajo. Odstrni hruške in tekočino kuhaj še 20 minut, da postane sirupasta. Hruške preloži na servirni krožnik in preko njih prelij sirup.  
  4. Serviraj s crème anglaise.

Crème anglaise (angleška krema) je nežna vanilijeva omaka, ki pogosto bogati francoske sladice. Priprava je hitra in enostavna. Z njo lahko obogatiš tudi čokoladni souffle ali pečena jabolka.  

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke