Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Cvetačin kuskus v topli solati


Sestavine:
  • 1 glava cvetače
  • 1 koleraba z zelenjem
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 400 g kuhane čičerike
  • 60 ml pomarančnega soka
  • 4 jž jabolčnega kisa
  • 1 jž medu
  • 6 jž olivnega olja
  • Sol, poper
  • Kajenski poper
  • 100 g gršega jogurta

Priprava:

 

Za 4 osebe

 

  1. Cvetačo operi in jo odcedi. Cvetačo naribaj (vse razen stebla) v veliko posodo.
  2. Očisti kolerabo in prihrani njene liste. Kolerabo olupi in jo nareži na manjše koščke. Olupi čebulo in jo nareži na tanke rezine. Česen na drobno sesekljaj.
  3. Peteršilj in liste kolerabe na grobo nasekljaj in ju shrani v ločeni posodi.
  4. Dodaj čičeriko. Lahko jo skuhaš sam (pred tem jo je potrebno čez noč namakati in kuahti cca. uro in pol) ali uporabiš že kuhano ekološko čičeriko v pločevinki.
  5. Za marinado v manjši posodi zmešaj pomarančni sok, jabolčni kis, med in olivno olje. Dodaj sol, poper in kajenski poper.
  6. V ponvi segrej 2 žlici olja. Čebulo, kolerabico, čičeriko in česen praži približno 3 minute. Začini s soljo in poprom. Prelij z marinado in dodaj peteršilj ter kolerabine liste.
  7. Po potrebi dodaj še sol in poper in serviraj z grškim jogurtom. 

Pripravi veliko žlico in dober tek! :-)

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri