Praznična polenta s sadjem

Sestavine:
- 400 ml sojinega mleka
- 6 žlic polente
- 1 žlica mandljevega masla
- ½ skodelice vode
- 200 g grozdja v kompotu oziroma sadni kompot po izbiri
- 1 žlička cimeta
- ½ žličke kardamoma v prahu
- sok iz pol limone
- 1 žlička kakava v prahu
1. Sojino mleko segreješ ter dodaš polento in mandljevo maslo.
Kuhaš na srednje močnem ognju 10-15 minut, dokler se
polenta ne zgosti.
2. Vodo segreješ, dodaš na pol prerezano grozdje, kompot,
cimet, kardamom, limonin sok in kakav v prahu.
Kuhaš 10 minut na zmernem ognju, da se vse sestavine dobro
premešajo v gostejšo zmes.
3. Majhne skodelice opereš pod mrzlo vodo in jih nadevaš s polento.
Ko se poleta ohladi, jo počasi vzameš iz skodelic, položiš
na krožnike in preliješ z grozdjem.
Postrezi z ljubeznijo!
