Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Topla solata iz zelene leče in krompirja


Sestavine:
 • 1 jž (15 ml) rastlinskega olja
 • 1 srednje velika čebula, sesekljana
 • 1 skodelica (200 g) zelene leče (po možnosti namočena v vodo za par ur)
 • 1 skodelica (250 ml) vode
 • ½ čž mlete kurkume
 • ¾ čž soli
 • ½ čž cimeta
 • 1 velik krompir, narezan na 1 cm velike koščke

Vegansko, brez glutena, brez soje, brez dodanega sladkorja, brez oreščkov

 

Za 4 skodelice

Čas priprave: 3 minute

Čas kuhanja: 25 minut

 

Ta topla solata deluje blagodejno na trebušček in ogreje dušo! Uživaj v preprostotsti tega odličnega, doma pripravljenega toplega obroka. Skodelico tople solate, ki objame želodček, ponudi svojim najdražjim in jim tudi tako izkaži svojo ljubezen.  

 

Nasvet: čeprav leče pred kuhanjem ni potrebno namakati (kot je to potrebno pri fižolu ali nekaterih drugih stročnicah), ti vseeno svetujemo, da lečo najprej namočič zaradi boljših izkoristkov hranil. Lečo namočiš le nekaj ur pred kuhanjem. Tako ne bo le hitrje kuhana, temveč se bo izboljšala njena hranilna vrednost in zmanjšala se bo možnost napenjanja pri občutljivih posameznikih.

 

Priprava:

 1.  V srednje veliko ponev daj olje in nasekljano čebulo ter jo praži dokler rahlo ne porjavi. To bo približno 5 minut.
 2. Dodaj ostale sestavine. Delno pokrij da zavre, nato zmanjšaj ogenj. POMNI: ne pokrij ponve popolnoma, saj leča in voda ustvarita peno, ki bo prekipela.
 3. Enkrat ali dvakrat premešaj dokler se leča ne zmehča in krompir dobro skuha. To bo približno 20 minut.

Serviraj v skodelice in še toplo pojej.

 

 

Želiš, da je topla solata še hitrje kuhana? Nareži krompir na še manjše koščke...lahko pa pustiš večje košče krompirja in vse skupaj kuhaš tako dolgo, dokler je krompir kuhan, leča pa že malce razpade. Tako se bodo okusi še bolje povezali.

 

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se