Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
Best Buy Award
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Tortica, ki kar poka od zdravja (s kurkumo in sladkim krompirjem)


Sestavine:
  • Sestavine za tortno dno:
  • Okrogel pekač premera 18 cm
  • 100 g razkoščičenih datljev
  • 75 g orehov pekan
  • 75 g brazilskih oreščkov
  • 80 g kokosove moke
  • 30 g kakavovih zrnc
  • 1 JŽ kokosoveega olja
  • 1 čž limoninega soka
  • Sestavine za nadev:
  • 200 g sladkega krompirja
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 4 JŽ jakon sirupa
  • 2 JŽ kokosovega olja
  • 1 čž kurkume
  • 1 čž nastrganega ingverja
  • ½ čž mlete vanilije
  • ½ čž agar agarja
  • Ščepec popra
  • Dekoracija po izbiri (suhi cvetovi, sveže sezonsko sadje, kakavova zrnca...)

Ali si lahko predstavljate, da zaužijete osvežilno, sočno in slastno tortico, ki „kar poka od zdravja“? Prav tale tortica bo zaradi kurkume ojačala vaš imunski sistem, zaradi kokosovega mleka pa je zelo hranilna in že 1 košček vas bo lepo nasitil. Poglejte si seznam teh fantastičnih sestavin, ki pa so v Normi vedno na voljo. Če si recept podrobneje pogledate, boste videli, da je to prava protiprehladna sladica!

 

Priprava:

  1. Čas same priprave je pol ure, torto nato ohlajajte v hladilniku čez noč ali najmanj 8 ur.
  2. Vse orehe zmeljite v zmogljivem mešalniku, lahko ostanejo manjši koščki, nato dodajte preostale sestavine za dno in še malo premešajte.
  3. Pekač obložite s peki papirjem, nanj testo enakomerno porazdelite ter dobro pritisnite ob dno. Testo postavite v hladilnik.
  4. Za nadev dajte vse sestavine, razen agar agarja, v ponev in pri nizki temperaturi kuhajte, da bo sladek krompir mehak. Potem vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešajte v gladko zmes.
  5. Potem dodajte agar agar in med mešanjem pri zmerni temperaturi 2 minuti kuhajte. Zmes enakomerno porazdelite po tortnem dnu in postavite čez noč ali vsaj za 8 ur v hladilnik.
  6. Pred serviranjem torto dekorirajte s sezonskim sadjem, celimi kakavovimi zrni ali posujte s suhim cvetjem. Že en košček bo vas in vaše goste prav lepo nasitil, preostanek torte vam bo v hladilniku lepo zdržal še dva do tri dni.

 

Uživajte v pripravi in pri sladkanju. :)

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke