Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Humus s pečeno cvetačo po orientalsko


Sestavine:
  • Sestavine za pečeno cvetačo:
  • 1 glava cvetače
  • 3 jž olivnega olja
  • 1 čž soli
  • 1 čž sladke paprike
  • 1 čž kumina (orientalski kumin)
  • 1 čž origana
  • Ščepec popra
  • Sestavine za humus:
  • 2 pločevinki vložene čičerike
  • 2 jž limoninega soka
  • 2 jž tahinija
  • ½ stroka česna
  • ½ čž soli
  • Ščepec kumina (orientalski kumin)
  • Sestavine za nadev:
  • Paradižnik
  • Peteršilj, meta
  • Kuhano jajce
  • Opečeni kruhki ali pita kruh
  • Olivno olje
  • Rdeča paprika ali sumak

Priprava:

  1. Cvetačo razdelite na majhne dele in ji dodajte olivno olje, sladko papriko, kumin, origano in sol. Cvetačo z začimbami dajte v pekač s peki papirjem, enakomerno jo raporedite po pekaču in pecite pri 220°C 25 – 30 minut.
  2. Vmes pripravite humus. Vloženi čičeriki odcedite vodo, a vode ne zavrzite. Za resnično kremast humus odstranite vsaki čičeriki lupinico. Če nimate toliko časa, ta del opustite in humus bo kljub temu odličen. Najprej v mešalniku mešajte samo čičeriko in ji dodajte malo vode iz konzerve (2-3 jž).  Dodajte tahini, limonin sok, česen, sol in ščepec kumina. Dolgo mešajte. Skrivnost dobrega humusa je, da nobena sestavina v okusu ne prevlada. In dolgo mešanje je tisto, ki zagotovi rahlo, kremasto teksturo.
  3. Na krožnik ali v skoldelico razporedite humus. Na vrh dajte pečeno cvetačo, dodajte svež paradižnik, peteršilj in meto. Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem. Potrosite z rdečo papriko ali sumakom.  Na stran dodajte prerezano kuhano jajce (ali brez in jed bo popolnoma veganska). Uživajte v orientalskih okusih te skodelice čiste sreče :). 
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke