Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Okusni šparglji z mladim krompirjem in lososom


Sestavine:
  • 800 g manjšega bio mladega krompirja
  • 6 žlic bio oljčnega olja
  • 1 kg zelenih bio špargljev
  • 2 žlici bio semen koromača
  • 500 g bio češnjevih paradižnikov
  • 200 g svežega bio komarčka
  • Sok in fino naribana lupina 1 bio limete
  • 800 g lososa
  • Sol, poper
  • Bazilika za dekoracijo

1. Pečico segrejte na 200 ⁰C (ventilacijsko pečico na 180°C). Mladi krompir dobro operite, po potrebi razpolovite in premažite z 2 žlicama oljčnega olja, dodajte semena koromača, sol in poper. Položite na pekač ali drugo večjo ponev. Krompir ob občasnem mešanju pecite približno 25 minut.

 
2. Medtem operite šparglje in odrežite spodnjo tretjino olesenelega šparglja. Šparglje narežite na 3 cm koščke. Operite paradižnike, po želji jih lahko pustite tudi na pecljih. Koromaču odstranite sredico in narežite na tanke kolobarje. V posodi zmešajte šparglje, koromač in paradižnike z 2 žlicama oljčnega olja, soljo, poprom in polovico limetinega soka ter lupin. Dodajte h krompirju in pecite še 10 minut. 
 
3. Očistite in osušite file lososa. Premažite s preostankom limetinega soka in lupine, začinite s soljo in poprom. Zmanjšajte moč pečice na 140 ⁰C (ventilacijsko pečico na 120°C). Losos položite na zelenjavo, prelijte s preostankom oljčnega olja. Pecite 10 minut. 
 
4. Toplo servirajte okrašeno z lističi bazilike. 
 
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se