Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Solata iz kvinoje, črne leče in mmm...oliv. Voilà!


Sestavine:
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 glavi zelene, na drobno narezane
  • 1 lonček črne ali bele kvinoje
  • 1/2 lončka črne leče
  • 2 lončka zelenjavne jušne osnove
  • 1/4 lončka razkoščičenih črnih oliv
  • 1-2 žlički naribane limonine lupinice
  • 1-2 lončka sesekljanega peteršilja
  • ščepec rdeče paprike v prahu ali v kosmičih

1. V dveh žličkah olja v ponvi popraži čebulo, dokler ne dobi

    lepe zlato rjave barve, nato dodaj zeleno in praži še 1-2 minuti.

 

2. Kvinojo pred kuhanjem dobro operi in odcedi.

    Dodaj jo v ponev, prav tako lečo.

    Dolij 1,5 lončka jušne osnove, zavri in pokrij ponev.

    Ko zavre, zmanjšaj ogenj in kuhaj približno 15 minut

    oziroma dokler ne izhlapi vsa tekočina.

    Ne pozabi soliti po želji.

 

3. Po 15 minutah dodaj še pol lončka juhe in dobro premešaj

    ter znova pokuhaj, dokler leča in kvinoja ne porabita vse tekočine.

   Odstavi in pusti stati 5 minut pokrito.

 

4. Dodaj olive, naribano limonino lupino in ščepec paprike.

   Serviraš lahko toplo jed ali pa počakaj, da se ohladi.

   Pred serviranjem potresi še z žlico sesekljanega peteršilja.

 

 

   Postrezi z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri