Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Presna lazanja


Sestavine:

Priprava nadevov:

 

Nadev iz oreščkov: vse sestavine daj v mešalnik in mešaj tako dolgo, da ne dobiš gladke mase. Če je masa premalo gladka, dodaj malo vode.

 

Orehov nadev: vse sestavine daj v mešalnik in mešaj tako dolgo, da bo še masa rahlo groba.

 

Paradižnikova omaka: vse sestavine premešaj v mešalniku, dokler ne dobiš gladke mase.

 

Zeleni pesto: vse sestavine premešaj v mešalniku tako, da bo ostalo še veliko grobih koščkov.

 

Plast iz špinače: vse sestavine daj v posodo ter jo zapri in mariniraj 1 uro ali več.

 

 

Priprava lazanje:

  1. Vsako lazanjo posebej pripraviš na svojem krožniku.
  2. Za osnovo na krožnik položiš nekaj narezanih bučk.
  3. Nato dodaš plast orehovega nadeva, nadeva iz oreščkov, paradižnikove omake in na koncu še plast zelenega pesta.
  4. Zaključiš z novo plastjo narezanih bučk.
  5. Ponovi drugi korak, vendar pred zadnjo plastjo bučk dodaj še plast špinače.
  6. Celotno jed daj v hladilnik za par ur.
  7. Na koncu posipaj še z črnim poprom in ščepcem bazilike.

 

Naštete sestavine zadoščajo za 9 lazanj.

 

 

Nadev iz oreščkov:

  • 2 skodelici makadamija oreščkov, namočenih 4 ure ali več
  • 1 skodelica pinjol
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 rumena paprika
  • 2 žlici kvasa
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 1 žlica svežega timijana
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ skodelice vode, če je potrebno

Orehov nadev:

  • ½ skodelice orehov, namočenih 1 uro ali več
  • 1 skodelica na soncu posušenih paradižnikov, namočenih 1 uro ali več
  • 1 žlica temnega/rjavega misa
  • 2 čajni žlički svežega ali posušenega origana
  • 2 čajni žlički svežega ali posušenega žajblja
  • 1 žlica sojine omake Shoyu
  • ½ čajne žličke kajenskega popra
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica agavinega sirupa

 Paradižnikova omaka:

  • 1 ½ skodelice na soncu posušenih paradižnikov, namočenih 2 uri ali več
  • 2 mehka datlja
  • 2 stroka česna
  • 2 skodelici paradižnikov, brez semen in narezanih
  • 1 žlica svežega ali posušenega origana
  • 1/3 skodelice oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka

Zeleni pesto:

  • 2 skodelici sveže bazilike
  • ¾ skodelice pinjol ali orehov
  • ½ skodelice oljčnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 strok česna
  • 1žlica limoninega sok

Plast iz špinače

  • 6 skodelic špinače
  • 5 žlic svežega ali posušenega origana
  • 3 žlice oljčnega olja
  • ½ čajne žličke soli

Plast za sestavljanje:

  • 5 srednje velikih bučk, narezanih in mariniranih v ½ žlice soli in 3 žlicah oljčnega olja za 10 min
  • Ščepec črnega popra

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke