Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.
TOP
PRODAJNI IZDELEK
BIO javorjev sirup fino zeliščni DEN 375 ml

BIO javorjev sirup fino zeliščni DEN 375 ml

Šifra izdelka: 4021851616796
Cena: 7,98 €
Iz biološke pridelave. Javorjev sirup je uporablja za peko in kuho sladic, za sladkanje muslijev, sadnih solat, jogurtov, sladoleda. Sirup ima karameliziran okus po sladkih začimbah.
Izberi količino:
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.
 • Kdaj obračunavamo pripravo paketa?
  Strošek priprave paketa obračunamo samo pri manjših naročilih v vrednosti do 30 €.
 • Kako lahko plačam?
  Najenostavneje je, da ti pošljemo predačun in ga pred dostavo udobno poravnaš preko elektronskega bančništva ali na drug načn.

  Možno je tudi plačilo preko sistema PayPal.

  Plačilo po povzetju trenutno in do nadaljnjega ni možno zaradi varnostnih ukrepov dostavne službe GLS v zvezi s koronavirusom. Plačate lahko po predračunu – spletno nakazilo ali PayPal.
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  Zaradi povečanega obsega naročil v času koronavirusa, bodo vaša naročila obdelana v daljšem času kot sicer. Tudi dostava je možna kakšen dan ali dva kasneje, kot v normalnih razmerah.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Javorjev sirup so pridobivali že Severnoameriški Indijanci, ki so ga uporabljali kot zdravilo in kot hrano. V drevesno skorjo so zvrtali luknjice ali široke zareze in luknjo podložili z vedrom, v katerega se je stekal sirup izpod drevesne skorje.

 

Pridobivanje sirupa v Kanadi in Severni Ameriki še danes poteka na ta način. Naravno pridobljeni sirup je sprva brez vonja in okusa, skozi vretje in evaporacijo vode pa pridobi svoj značilen sladkast okus.

 

V Kanadi, ki je največja proizvajalka javorjevega sirupa, glede na barvo in okus ločujejo 4 stopnje sirupa:

 • AA – zelo svetel
 • A – svetel
 • B – medium
 • C – oranžna
 • D – temen

 

Temnejše sirupe, ki imajo močnejši okus, navadno uporabljamo za kuhanje in pečenje, svetlejše pa za vsakodnevno slajenje in uživanje.

  

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke