Hokaido buča s curryjem in kokosovim mlekom


Sestavine:
  • 30 g ingverja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 350 g brstičnega ohrovta
  • 350 g hokaido buče
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 čajni žlički curryja v prahu
  • 200 ml kokosovega mleka
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • sol
  • 1-2 čajni žlički limoninega soka
  • 2 čajni žlički koriandra ali peteršilja
  • nekaj semen granatnega jabolka

Za 2 osebi

 

Priprava:

  1. Fino sesekljaj čebulo in česen, ingver naribaj. Brstični ohrovt prereži na pol (zamrznjenega prej dobro speri s hladno vodo, da se odtali). Bučo nareži na 2,5 centimetra velike koščke.
  2. Na oljčnem olju nežno popraži ingver, čebulo in česen. Dodaj brstični ohrovt in bučo. Kuhaj 5 minut, nato dodaj curry in dobro premešaj.
  3. V ponev vlij kokosovo mleko in zelenjavno osnovo. Zavri in kuhaj približno 15 minut. Začini s soljo in limoninim sokom. Okrasi s korianrovimi listi in semeni granatnega jabolka.

 

Z zahvalo v srcu pojej z ljubeznijo :-)

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se