Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

INFORMACIJE O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

 

Podjetje Verasio d.o.o. ( v nadaljevanju »mi«) posveča varstvu osebnih podatkov veliko pozornost. V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, posebej o naših strankah in uporabnikih naše spletne strani in trgovine ter ali te podatke obdelujemo na podlagi vašega podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Kadar koristite storitve naše spletne strani in trgovine www.norma.si, o vas zbiramo vaše kontaktne podatke in določene nastavitve: vidimo, katere izdelke si ogledujete, preko katere naprave dostopate ter katera naša e-poštna sporočila berete, da bi našo spletno stran in spletno trgovino za uporabnike še izboljšali. Če pa preko naše spletne strani oddate naročilo, potem seveda obdelujemo vse tiste vaše osebne podatke, ki so potrebni za obdelavo naročila.

 

V podjetju Verasio d.o.o. obdelujemo naslednje osebne podatke:

 

1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, ID za DDV, če ste pravna oseba;

 

2. kontaktni podatki, ki obsegajo predvsem osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, to je e-poštni naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo in naslov za račun;

 

3. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih izdelkih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa ter podatke o morebitnih reklamacijah;

 

4. podatke o vaših spletnih navadah, predvsem podatke o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;

 

5. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem o vaši interakciji z e-sporočilom (kdaj in kolikokrat ste odprli sporočilo) ter podatke o vaši napravi (kateri brskalnik uporabljate); 

 

6. podatke v povezavi z obiskom prevzemnega mesta, kamor sodijo predvsem posnetki iz videonadzornih kamer v prevzemnih mestih.

 

1. Zakaj obdelujemo osebne podatke in kakšno podlago imamo za to?

 

Vaše osebne podatke obdelujemo za različne namene in v različnih primerih. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če nakupite izdelke v naši spletni trgovini, potem vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, za zaščito naših pravnih zahtevkov in za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov – predvsem vaše poštne / območne številke, vam lahko pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja kupoprodajne pogodbe z vami, zaradi upoštevanja pravnih obveznosti in naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

 

V okviru naše dejavnosti obdelujemo vaše osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, kot sledi:

 

1. brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma

 

2. na podlagi vašega soglasja.

 

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste zgolj obiskovalec v naši spletni trgovini, ali pa dejansko kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik pri nas naročenih izdelkov in če z nami komunicirate ali obiščete prevzemno mesto.

 

Obisk naše spletne trgovine

 

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij

 

Zakaj so piškotki potrebni?

 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov tako ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Zakaj in katere piškotke uporabljamo na naši spletni strani?

 

Sejni piškotki: začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik (npr. Chrome ali Internet Explorer). Ti piškotki pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. Na primer, omogočajo, da zaznamo, ali lahko vaš brskalnik zažene majhne spletne programe (imenovane »skripte«), ki zagotavljajo dodatne funkcionalnosti spletne strani ali omogočajo, da se spomnimo kakršnih koli preferenc, ki ste jih nastavili (kot na primer velikost črk ali nastavitev jezika).

 

Trajni piškotki: trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se vam ni potrebno vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki ostanejo v računalniku približno 6 mesecev.

 

Analitični piškotki tehnologije Google Analytics. Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. Te informacije uporabljamo za pripravo poročil in so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kje so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne stani, ki so jih obiskali. Nekateri piškotki, določeni za ta namen, se samodejno odstranijo iz naprave, ko zaprete svoj brskalnik. Drugi se lahko ohranijo do 24 mesecev od vašega zadnjega obiska naše spletne strani. Lahko se odpoveste sledenju Google Analytics z obiskom: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Piškotki, ki so vezani na vtičnike (social media plug-in) družbenih omrežij in storitev: družbena omrežja omogočajo spletnim mestom, da v svojo vsebino integrirajo njihove produkte – tako lahko uporabniki delijo vsebine s svojimi prijatelji (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom.

Piškotki omogočajo tudi prikaz Google zemljevidov in ključnih funkcionalnosti, vključenih v zemljevide. Brez piškotkov ključne funkcionalnosti ne bi delovale. Omenjeni piškotki so uporabljeni izključno na straneh, na katerih se nahajajo zemljevidi z vključenimi ključnimi funkcionalnostmi. Piškotki omogočajo tudi prikazovanje ključnih funkcionalnosti Youtube videoposnetkov. Uporabljajo se izključno na straneh, kjer se prikazujejo Youtube videoposnetki.

 

Piškotki, ki so vezani na klepet v živo preko ponudnika Zendesk: kadar komunicirate z nami preko okenca za klepet v živo, ponudnika Zendesk, le-ta podatke uporablja za prepoznavanje vašega brskalnika ali naprave, skupaj z načinom uporabe njihovih storitev. Ko Zendesk zbira te podatke, jih uporablja samo v agregatni obliki in ne na način, ki bi vas osebno identificiral.

 

Ime piškotka

Namen

Veljavnost

eu-opt-in

Obvestilo za piškotke

5 let

Popupform-hide-***

Popup obvestilo (obrazec)

5 let

Cart

Košarica

5 dni

_ga

Google

2 leti

_gat

Google

10 min

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

 

Priglasitev

 

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike naših spletnih strani napotimo na druge strani svetovnega spleta. Pri tem ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za vsebino teh spletnih strani.

 

Za vse dodatne informacije glede piškotkov se obrnite na: Verasio d.o.o., Gregorčičeva ulica 18, 2314 Zgornja Polskava ali norma@norma.si.

 

Katere osebne podatke obiskovalcev spletne strani uporabljamo

 

Če obiščete spletno trgovino www.norma.si podatke o vašem obnašanju na spletu obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 

 • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje spletno trgovino izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas;
 • ustvarjanja statistik in pregledov, predvsem sledenja številu obiskov naših spletnih strani oz. posameznih vsebin; naš zakoniti interes je v tem smislu merjenje učinkovitosti naših spletnih strani.
 • ukrepov proti napadom naših spletnih strani in ogrozitvi njihovega delovanja ter za zagotavljanje varnosti vaših podatkov; naš zakoniti interes je v tem primeru brezhibno delovanje naših storitev za vas ter varnost vaših podatkov.

Podatke o vašem obnašanju v spletni trgovini ne pridobivamo samo preko piškotkov. Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi podatki:

 

 • IP naslov vaše naprave (naslov vaše naprave, preko katere komunicirate z drugimi napravami v medmrežju);
 • operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve;
 • brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve;
 • spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran.

Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh obdelujemo tudi na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja), in to v namen priprave prilagojenih ponudb in  oglasov, ki jih prikazujemo na spletu. Naš zakoniti interes je v tem primeru čim bolj prikrojena in učinkovita ponudba za vas.

 

Če opravite nakup na www.norma.si

 

Če opravite nakup na naši spletni strani www.norma.si, potem obdelujemo vaše podatke na naslednji način:

 

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

 

Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih.

 

Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

 

Kaj pomeni to, da uporabljamo podatke v namen obdelave vašega naročila? To pomeni, da lahko

 

 • z vami komuniciramo, vam npr. odpošljemo potrditveno e-poštno sporočilo, da smo naročilo prejeli oziroma z vami komuniciramo glede vsebine naročila, načina in roka plačila;
 • podatke uporabljamo za potrebe plačila blaga;
 • podatke uporabljamo za potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga, kot je opisano v točki Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;
 • podatke uporabljamo v zvezi z morebitno reklamacijo dostavljenega blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga, kot je opisano v točki Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?;
 • podatke uporabljamo v zvezi z vašimi drugimi zahtevami, ki jih naslavljate na nas npr. preko telefonskih klicev kot je opisano v točki Če z nami komunicirate preko različnih kanalov;

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

 

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

 

Na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo tudi vaše identifikacijske in kontaktne podatke in podatke o vaših naročilih  za namene:

 

 • pridobivanja podatkov, na podlagi katerih bomo za vas lahko v prihodnje naše storitve izboljševali, da bi ustvarili boljše pogoje za nakupovanje, še posebej z ugotavljanjem vašega zadovoljstva z našimi storitvami; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za vas.
 • Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka.
 • Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

 

Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

 

Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

 

Zaradi zakonskih predpisov moramo izpolnjevati določene obveznosti in če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

 

 • Obligacijski zakonik (OZ),
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
 • Zakon o računovodstvu(ZR),
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

 

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila.

 

Če ste naslovnik izdelkov, ki so bili naročeni pri nas

 

Če ste naslovnik izdelkov, naročenih pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:

 

 • na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes;
 • v namen izvajanja pravnih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov, naštetih v prejšnji točki;
 • v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našimi strankami uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka.

 

Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

 

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite na podjetje Verasio d.o.o., Gregorčičeva ulica 18, 2314 Zgornja Polskava ali norma@norma.si.

 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov

 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov, predvsem preko telefonskih klicev, elektronske pošte, klepetalnic in družbenih omrežij, vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter zapise medsebojne komunikacije obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 

 • obdelave vaših zahtev; če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami;
 • evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje;
 • dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo, npr. če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo;
 • evidenca vaših povpraševanj po izdelkih in storitvah;

V te namene hranimo osebne podatke za obdobje 12 mesecev. Če naročilo oddate preko enega od naših kanalov, lahko podatke hranimo za zaščito pravnih zahtevkov za obdobje zastaranja 5 let in še 1 leto po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, uveljavljenimi na koncu zastaranja. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju.

 

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonitega interesa pomisleke, se prosimo obrnite podjetje Verasio d.o.o., Gregorčičeva ulica 18, 2314 Zgornja Polskava ali norma@norma.si.

 

Če obiščete naše prevzemno mesto

 

Če obiščete naše prevzemno mesto, obdelujemo posnetke videonadzornih kamer, na katerih ste lahko prikazani, in sicer na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) v namen zaščite našega in vašega premoženja in oseb, ki se gibljejo v trgovini, kar hkrati predstavlja naš zakoniti interes.

 

V ta namen osebne podatke hranimo v obdobju največ 2  mesecev.

 

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite podjetje Verasio d.o.o., Gregorčičeva ulica 18, 2314 Zgornja Polskava ali norma@norma.si.

 

2. Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

 

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne potrebe kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili.

 

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

 

V zvezi z obdelavo vašega naročila lahko posredujemo vaše podatke našim partnerjem (le-ti imajo funkcijo obdelovalca), ki so vključeni v obdelavo naročila:

 

 • partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi, na primer sistem Paypal; 2211 North First Street, San Jose, California 95131.
 • transportnim partnerjem, predvsem družbi GLS; General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o. Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana, Slovenija, DŠ: SI74531891.
 • dobavitelju blaga v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve;

 

Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke samo v skladu z našimi navodili ter v namene, ki so opisani v točki »Zakaj obdelujemo osebne podatke in kakšno podlago imamo za to?«. Med takšne obdelovalce sodijo:

 

 • Mailchimp; c/o The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308

Ponudniki računalniških storitev in drugi dobavitelji tehnologij ter podpore, kot so:

 • Saop, d.o.o.; Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter, DŠ: SI79407340
 • MSPLET, Marko Vršnik s.p.; Raduha 32, 3334 Luče, DŠ: SI72310332
 • J&M Ribič, d.o.o.; Betnavska cesta 21, 2000 Maribor, DŠ: SI22934952

Upravitelji orodij za trženje, ki nam pomagajo pri optimizaciji spleta in personalizaciji vsebin ter ponudb za vas;

 • Storitve Google Analytics; GOOGLE LLC; 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States.

Obdelovalci zunanje komunikacije, predvsem komunikacije preko klepetalnic, kot je:

 • Zendesk Inc; 1019 Market St, San Francisco, CA 94103.

Dobavitelj videonadzornega sistema:

 • Varovanje, d.o.o.; Tržaška cesta 85, 2000 Maribor, DŠ: SI69298432.

 

3. Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

 

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank in transportnih podjetij.

 

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja izdelkov ali pri komunikaciji z nami. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi ob branju naših e-sporočil ter s posnetki videonadzornih kamer na našem prevzemnem mestu.

 

Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani banke in naših partnerjev, ki upravljajo plačilne sisteme in transportnih partnerjev, npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga.

 

Če sodelujete v nagradni igri, pa v sklopu prijave soglašate, da se vaši osebni podatki uporabljajo za neposredno trženje. Pri tem gre za vašo enostransko izjavo volje, ko se za udeležbo prostovoljno odločite, če vam pogoji igre ustrezajo. V primeru prejema nagrade, katere vrednost bi zapadla pod obračun dohodnine, bomo od vas pred podelitvijo nagrade zahtevali tudi podatke potrebne za obračun dohodnine (za obračun davčnih odtegljajev od dohodkov po ZDoh-2, ki niso dohodki iz delovnega razmerja).

 

4. Posredovanje podatkov izven držav EU

 

V okviru posredovanja podatkov prejemnikom, ki so navedeni pod naslovom »Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo«, lahko vaše podatke posredujemo izven Evropskega gospodarskega prostora. Gre za podatke, ki se uporabljajo pri pošiljanju e-poštnih sporočil preko sistema MAILCHIMP, v tem primeru pa velja izvedbeni sklep Komisije (EU) 2016/1250 z dne 12. julija 2016 na podlagi Direktive Evropskega parlamenta in Sveta 95/46/ES o ustreznosti varstva, ki ga zagotavlja zasebnostni ščit EU-ZDA, UL L 207, 1. 8. 2016.

 

5. Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

 

V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

 

Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi naslednje pravice:

 

Pravica do seznanitve

 

Imate pravico biti seznanjeni s tem, kakšne osebne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene, koliko časa jih zbiramo, od kod jih pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v tem dokumentu »Informacije o varstvu osebnih podatkov«. Kadar niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, lahko od nas zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne. Če jih zbiramo, imate pravico biti seznanjeni z njimi. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

 

Pravica do popravka

 

Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico zahtevati, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

 

Pravica do izbrisa

 

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Le-te bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri izmed naslednjih razlogov:

 

 • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
 • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
 • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej spodaj »Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov«) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
 • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

Potrebno se je zavedati, da tudi, če bo kateri izmed naštetih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov (glej točko »Zakaj obdelujemo osebne podatke in kakšno podlago imamo za to?«).

 

Pravica do omejitve obdelave podatkov

 

V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. V določenih primerih lahko namreč zahtevate, da vaše osebne podatke posebej označimo in izvzamemo iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

 

 • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
 • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (če npr. predvidevate, da nam jih boste v prihodnje vendarle zagotovili);
 • če vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
 • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je spodaj podrobneje opisana pod naslovom »Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov«. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov

 

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja ter na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

 

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

 

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja (glej naslov »Zakaj obdelujemo osebne podatke in kakšno podlago imamo za to?«). Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti. Tudi v ostalih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

 

Pravica do pritožbe

 

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov: Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

 

6. Kako lahko uveljavite svoje pravice?

 

V primeru vprašanj in zahtevkov v zvezi z vsemi zgoraj navedenimi pravicami, nas prosimo kontaktirajte na norma@norma.si.

 

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem če gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo obvestili.

 

Zgornja Polskava, 25.5.2018

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke