Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
PoštninaPoštnina 3,90 €. Brezplačna dostava pri 50 €.
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Pečena feta z granatnim jabolkom in paradižnikom


Sestavine:
  • 3 žlice melase iz granatnega jabolka
  • Sok 1 bio limone
  • 1 čajno žlico rjavega sladkorja ali drugega sladila
  • 2 čajni žlici mletega bio koriandra
  • 2 čajni žlici bio kumine
  • ½ čajne žlice čili semen
  • 400g narezanih rdečih bio paradižnikov
  • 75g semen granatnega jabolka
  • 2 x 200g bio feta sira v kosu
  • Bio oljčno olje
  • Peteršilj za dekoracijo
  • Kruh ali drugo prilogo po želji

Priprava

Pečico segrejte na 220 °C. V posodi zmešajte melaso, limonin sok, sladkor, mleti koriander, polovico kumine, čilijeve kosmiče, paradižnik in semena granatnega jabolka. Naložite v pekač in pecite 15 minut, dokler paradižnik ne poči in ne spusti soka.
 
Feta sir narezite na tanjše kose. Preostalo kumino, 1 žlico svežega črnega popra potresite po feti. Feto položite v pekač k paradižnikom, pokapljajte z malo oljčnega olja in pecite 10-15 minut oziroma dokler feta ne porjavi in omaka zavre. Postrezite še vroče, s kruhom, solato ali kakšno drugo prilogo. 
 
Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se