Pečena feta z granatnim jabolkom in paradižnikom
Sestavine:
- 3 žlice melase iz granatnega jabolka
- Sok 1 bio limone
- 1 čajno žlico rjavega sladkorja ali drugega sladila
- 2 čajni žlici mletega bio koriandra
- 2 čajni žlici bio kumine
- ½ čajne žlice čili semen
- 400g narezanih rdečih bio paradižnikov
- 75g semen granatnega jabolka
- 2 x 200g bio feta sira v kosu
- Bio oljčno olje
- Peteršilj za dekoracijo
- Kruh ali drugo prilogo po želji
Priprava
Pečico segrejte na 220 °C. V posodi zmešajte melaso, limonin sok, sladkor, mleti koriander, polovico kumine, čilijeve kosmiče, paradižnik in semena granatnega jabolka. Naložite v pekač in pecite 15 minut, dokler paradižnik ne poči in ne spusti soka.
Feta sir narezite na tanjše kose. Preostalo kumino, 1 žlico svežega črnega popra potresite po feti. Feto položite v pekač k paradižnikom, pokapljajte z malo oljčnega olja in pecite 10-15 minut oziroma dokler feta ne porjavi in omaka zavre. Postrezite še vroče, s kruhom, solato ali kakšno drugo prilogo.
