Presna veganska torta z granatnim jabolkom
Sestavine:
Tortno dno:
- 1 skodelica indijskih oreščkov
- 2 žlici agavinega sirupa
- 1/4 skodelice kokosovega olja
- 2 čajni žlički vanilijevega izvlečka
- 1/4 čajne žličke soli
- 2 čajni žlički limoninega soka
Priprava:
V mešalniku indijske oreščke zmelješ v prah. Dodaš vse sestavine in ponovno dobro premešaš. Maso porazdeli po okroglem pekaču premera 24 cm in postavi v hladilnik, dokler ne pripraviš še nadeva.
Nadev:
- 3 skodelice indijskih oreškov – namočenih 1 – 2 uri
- 1 skodelica kokosovega olja
- 1/2 skodelice limoninega soka
- 2 žlici vanilijevega izvlečka
- 1/2 čajne žličke soli
- 3/4 skodelice agavinega sirupa
- 1 1/2 skodelice soka granatnega jabolka
- 1/2 skodelice soka rdeče pese (po izbiri, samo za barvo)
Priprava:
V mešalniku dobro premešaj vse sestavine in nadev razporedi preko testa.
Postavi v zamrzovalnik. Ko se masa strdi, lahko torto hraniš v hladilniku.
Pojej z ljubeznijo!


