Knjiga Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA

Šifra izdelka: 9789619350515
Cena: 10,00 €
Avtor: dr. Iztok Ostan v sodelovanju z Boženo Ambrozius, Alberto Ostan in Matjažem Vidrihom.

Leto izdaje: 2016, Založba: Institut.O, d.o.o.
Izberi količino:
V košarico
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.

  Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.

  Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €.
 • Kako lahko plačam?
  Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).

  Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €).
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

V knjigi Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA se avtorji lotevajo dveh temeljnih problemov, s katerimi se srečuje skoraj vsakdo, ki želi shujšati. To sta: – upadanje mišične mase in izguba elastičnosti kože v času hujšanja, – ponovno naraščanje telesne teže po končani shujševalni kuri.

 

Obe težavi sta povezani s pomanjkanjem beljakovin v času hujšanja. Na zdrav način se ju ne da rešiti, če se v času hujšanja prehranjujemo le z običajnimi prehranskimi beljakovinami; te naše celice slabo izkoristijo in tvorijo veliko odpadkov, ki so vir kalorij in za zdravje obremenilnih dušičnih toksinov.

 

Novo obdobje v obvladovanju telesne teže se je začelo leta 1998, ko je bila odkrita optimalna kombinacija esencialnih aminokislin OKA (angl. MAP), na osnovi katere prehranska industrija dandanes pripravlja prehranska dopolnila tega tipa, ki praktično ne tvorijo kalorij in dušičnih odpadkov. Tako se lahko tudi v času shujševalnih kur ustrezno beljakovinsko prehranimo, s tem pa ohranjamo prožnost kože, mišično maso in zmanjšujemo željo po hrani.

 

V knjižici so predstavljeni praktični napotki za hujšanje z OKA, ki jih je oblikoval mednarodni prehranski institut INRC; v njej so tudi navodila za redne kratke polnovredne poste, s katerimi trajno vzdržujemo ustrezno telesno težo. Napotki so podkrepljeni z izsledki raziskav o uporabi teh novih načinov uravnavanja telesne teže in nekatere izkušnje uporabnikov.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se