Asta Omega 3 Premium 250ml

Šifra izdelka: 3830073530633
Cena: 46,90 €
PREHRANSKO DOPOLNILO. Neto količina: 250 ml. Preverjeno brez težkih kovin.

Sestavine: ribje olje iz jeter trske (Norveška), koncentrat ribjega olja aljaške trske (ZDA), naravna aroma citrusov, antioksidant: alfa-tokoferol (vitamin E), naraven astaksantin iz mikro alg.

- 2.750 mg Omega 3 maščobnih kislin v dnevnem odmerku.

- V naravni obliki trigliceridov (TG/rTG), ki zagotavlja najvišjo stopnjo absorpcije.

- Z najnižjo stopnjo oksidacije TOTOX < 5.

- Brez okusa po ribah ali neprijetnega refluksa!

- Z dodanim astaksantinom!

- Tekoča oblika omogoča enostaven način uživanja.
Izberi količino:
V košarico
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.

  Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.

  Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €.
 • Kako lahko plačam?
  Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).

  Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €).
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Omega 3 maščobne kisline za podporo možganom in srcu 

 

Asta Omega 3 Premium je prehransko dopolnilo z visokim deležem biorazpoložljivih omega-3 maščobnih kislin v obliki naravnih trigliceridov in astaksantinom. Z okusom limone. Brez okusa po ribah in neprijetnega spahovanja. Čisti trajnostni vir EPK in DHK za vso družino.

 

DHK in EPK maščobni kislini v ribjem olju 

 

DHK in EPK pripomoreta k normalnemu delovanju srca. DHK ima vlogo pri delovanju možganov in pri ohranjanju vida. Uživanje DHK v času nosečnosti in dojenja pripomore k normalnemu razvoju možganov in vida zarodka in dojenčkov.

 

Pozitivno delovanje omega-3 maščobnih kislin, še posebej EPK in DHK na celostno zdravje je poznano že dolga leta. Danes vemo, da so še posebej pomembne za zdravje in bi jih morali uživati prav vsi, vsak dan.

 

Ker sta EKP in DHK pomembni sestavini celičnih membran imata pomemben vpliv na to, kaj bo celica izločila in kaj absorbirala. Tako so omega-3 maščobne kisline pomembne za razvoj in delovanje možganov, kognitivne sposobnosti, preprečevanje s starostjo povezanega upadanja umskih sposobnosti in podporo ohranjanju normalne funkcije vida. Pomembno vlogo igrajo tudi v proizvodnji hormonov.

 

Ker sta pri nas kakovost in učinkovitost izdelkov na prvem mestu, je tudi Premium Asta Omega 3 olje najvišje kvalitete. Pridobljeno je iz sveže ulovljenih rib iz trajnostno certificiranega ulova, preverjenih na vsebnost težkih kovin. Vse to zagotavlja najvišjo čistost izdelka in najboljši okus, zaokrožen z naravno esenco limone. Pri Premium Asta-Omega Omega 3 olju ne boste občutili »ribjega okusa«, sicer značilnega za oksidirane maščobne kisline. Ko maščobe oksidirajo, z njimi zaužijemo tudi proste radikale in aldehide, ki delujejo vnetno – ravno obratno od pozitivnega učinka, ki ga z omega 3 maščobnimi kislinami želimo doseči.

 

Premium Asta Omega 3 ima zaradi izredne svežine in kakovosti sestavin najnižjo oksidacijo vrednost na trgu (TOTOX < 5) in jo zahvaljujoč posebni tehnologiji proizvodnje in polnitve ohranja tudi v steklenički. 10-krat nižja oksidacija od povprečnih omega-3 dopolnil. Le nizko oksidirana omega 3 olja imajo namreč pozitivno delovanje na zdravje.

 

Kot pri vseh prehranskih dopolnilih je tudi pri omega 3 pomembna biorazpoložljivost. Za omega 3 dopolnila je znano, da nimajo najboljše biorazpoložljivosti. Zato smo pri Premium Asta Omega 3 olju ohranili naravno obliko trigliceridov, ki se 100% absorbirajo in jih telo takoj in z lahkoto uporabi.

 

Premium Asta-O3 - edino omega 3 olje s terapevtskim učinkom, ki ga uporabljajo zdravniki v sistemu Biološke medicine.

 

 

TOTOX vrednost vedno pod 5

 

V letu 2010 so znanstveniki v okviru EFSA prvič resno izrazili skrb glede stopnje oksidacije v omega-3 izdelkih*. Oksidacija je v bistvu proces kemijske razgradnje nenasičenih maščobnih kislin, v katerem nastajajo prosti radikali in aldehidi. Slednji po novejših znanstvenih dognanjih delujejo vnetno in lahko izničijo dobrodejnost vpliva EPK in DHK.**

 

V proizvodnem procesu Premium Asta - Omega 3 se še posebej veliko pozornosti polaga na preprečevanje oksidacije. Ključni element pri tem je predvsem uporaba popolnoma svežih surovin in proizvodni proces, ki poteka pri zelo nizkih temperaturah. Rezultat je olje z najnižjo stopnjo oksidacije na trgu (TOTOX pod 5), kar se izraža tudi v 100% nevtralnem okusu olja. Posebna tehnologija polnitve omogoča ohranjanje nizke TOTOX stopnje tudi v steklenički.

 

V nedavni Skandinavski študiji so preverjali oksidacijske nivoje omega-3 izdelkov na Norveškem trgu, s testiranjem peroksidnega in anisidinskega števila, ki se skupaj izračunata v TOTOX vrednost. Testirana olja so imela povprečno TOTOX vrednost 36.5, koncentrati ribjih olj pa povprečno vrednost 31.9.***

 

*EFSA Scientific Opinions: Fish Oil for Human Consumption. Food Hygiene, including Rancidity (2010)

**Turner et al.: Are health benefits of the fish oil limited by products of oxidation? (2006)

***RUBIN Report 196: Potential health benefits of low-oxidized omega-3 oil.

 

Neto količina: 250 ml.

 

Uporabno najmanj do konca: odtisnjeno na pokrovu embalaže.

 

Shranjevanje: Zaščititi pred vročino in direktno sončno svetlobo. Po odprtju hraniti v hladilniku (do 7°C). Za ohranjanje maksimalne kakovosti se priporoča uporabiti v roku 6-8 tednov po odprtju.

 

Proizvajalec: Eubioma d.o.o., 4244-Podnart, Slovenija.

 

Eubioma - terapevtske rešitve za podporo Biološki medicini 

 

Podjetje Eubioma ponuja terapevtske rešitve za podporo Biološki medicini. Ideja podjetja Eubioma se je porodila v Švici, v deželi od koder izvira sodobna Biološka medicina. Gre za holistično obliko medicine, ki ima v Švici in v Nemčiji že dolgo tradicijo. Tovrstna medicina zdravljenje razume predvsem kot spodbujanje, ravnoteževanje in obnavljanje naših lastnih moči samoregulacije. Njen utemeljitelj in pionir je prof. Dr. Thomas Rau, dolgoletni strokovni direktor največje evropske holistične klinike, Klinike Paracelsus v Švici. Iz prodajnega programa podjetja Eubioma v Normi ponujamo:  Multi EM Ferment, Neotosil, NADH Original Instant Power ter Zeolit Zeostar.

 

Navodilo za uporabo: za odrasle 10 ml (= 1 jedilna žlica dnevno, za otroke 5 ml (=1 čajna žlička) dnevno.

 

OPOZORILA: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

 

Sestavine V dnevnem odmerku (10 ml)

Omega 3 maščobne kisline

  od tega Eikozapentaenojska kislina (EPK)

  od tega Dokozaheksaenojska kislina (DHK)

2750 mg

1150 mg

1000 mg

Astaksantin 1 mg

*ribe iz trajnostnega ribolova.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se