Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Zakaj mi kljub zdravi prehrani primanjkuje energije?

30.3.2016
Natisni

Svet okoli nas se spreminja s svetlobno hitrostjo, vendar kljub vsemu razvoju in znanosti moderne medicine še vedno ostaja precej bolezni, ki jih enostavno ne uspemo pozdraviti s klasičnimi pristopi. Govorimo predvsem o tipičnih boleznih sodobnega časa: vse od pomanjkanja energije in vitalnosti, utrujenosti, debelosti, alergij do kroničnih obolenj, kot so diabetes, kardiovaskularna obolenja, motnje v prebavnem sistemu in avtoimunske bolezni.

 

Glavni razlog – poleg vsesplošnega pomanjkanja osebnega notranjega zadovoljstva – je pomanjkanje pravih hranil za delovanje encimskega sistema, kar ruši naravno regulacijo v organizmu.

 

 

Povsem jasno nam je, da živa bitja za svoje delovanje potrebujemo energijo. Pa čutite, da je imate dovolj? Ste se zalotili, da kofein, vitaminski pripravki in zeliščni stimulansi ne pomagajo več? Se zbudite utrujeni in v posteljo ležete izčrpani? Zgodba večine ljudi.

 

Pomanjkanje energije se zgodi v celici in to veliko prej, kot nam to uspe opaziti. Celična energija se imenuje ATP (adenozin trifosfat) in se proizvaja v mitohondrijih. Mitohondriji so gradniki celice, v vsaki jih je približno 1500, imenujemo jih tudi »celične elektrarne«.

 

Na proizvodnjo ATP v mitohondrijih vpliva veliko dejavnikov. Toksini, pesticidi, nezdrav življenjski slog, neuravnotežena prehrana, stres, kajenje ter pomanjkanje vitaminov in mineralov lahko poškodujejo mitohondrije, blokirajo encime in s tem povzročijo zmanjšanje proizvodnje energije. Manjše proizvajanje energije v celicah se odrazi v pomanjkanju energije v celotnem telesu, to pa povzroči motnje v delovanju telesa in s tem odpremo vrata številnim boleznim.

 

Ko celicam primanjkuje ATP trpi celoten organizem. Prava strategija bi bila ciljna usmeritev v regeneracijo mitohondrijev in ne uživanje stimulansov, ki bodo na dolgi rok organizem pripeljali v izčrpanost.

 

Zakaj pravzaprav hrani primanjkuje encimov?

 

Že več let se vodilni zdravniki strinjajo, da je nizka raven aktivnih encimov in posledično nizka celična energija glavni vzrok skoraj vseh bolezni in tudi prezgodnjega staranja. Upoštevajoč svetovne študije, 80 % populacije trpi pomanjkanje mikrohranil, med katere štejemo tudi encime. Prvi simptomi nizke ravni encimov so utrujenost, slaba koncentracija, podvrženost okužbam, problemi s kožo, apatija in prebavne težave. Že v tej fazi lahko pride do okvare celic in tkiv, to pa kasneje vodi v tako imenovane bolezni sodobnega časa.

 

Vzroki za oslabljen encimski sistem so prezgodnja žetev pridelkov, dolga doba skladiščenja in dodatna predelava z obsevanjem, pregrevanjem, sterilizacijo in konzerviranjem, ki v današnji prehranski industriji povzročijo izgubo glavnine encimov in drugih vitalnih substanc. Od tod izvirajo tudi vsi napotki, da je potrebno uživati čim več sveže in nepredelane hrane.

 

Slaba absorpcija hranil v telesu

 

Tudi če uživamo svežo, neoporečno hrano, polno encimov, ki ni bila obdelana s pesticidi, ni nujno, da bomo od nje dobili dovolj energije. Ni namreč pomembno le to kar vnašamo v telo, temveč je pomembo tudi kdaj jemo, koliko jemo in na kakšen način. Ker k obroku danes večinoma sedemo zato, da potešimo lakoto in zadovoljimo brbončice, vmes pa že razmišljamo kaj pomembnejšega nas čaka za postoriti po obroku, smo tam, kjer smo. Primanjkuje nam encimov in energije, imamo upočasnjeno presnovo, moteno delovanje celičnega metabolizma ali druge vrste prebavnih težav (sem spada 70 % prebivalstva). Vse to vpliva na to, da se niti hranila iz zdrave uravnotežene prehrane, niti prehranska dopolnil, po katerih velikokrat posegamo, ne absorbirajo in se le-ta precej nedotaknjena izločijo skozi prebavni sistem. 

 

Kaskadna fermentacija – vzdrževanje potrebnega nivoja biorazpoložljivih encimov

 

Že leta 1939 je dr. Hans Niedermaier – farmacevt in živilski inženir (1913 – 2003),  raziskoval zdravilne rastline, njihove učinkovine in njihovo regulacijsko delovanje na zdravje. V svojem farmacevtskem podjetju je udejanjal filozofijo samozdravljenja z naravo. Po letih raziskav je razvil edinstven postopek kaskadne fermentacije R(™), ki je od leta 2004 patentirana pri uradu EU za intelektualno lastnino.

 

Kaskadna fermentacija ciljno deluje proti prenizki ravni encimov. Proces je bil zasnovan s posnemanjem naravnega procesa prebave v človeškem organizmu in poteka v treh korakih fermentacije. Svežo, ekološko pridelano zelenjavo, sadje in oreščke narežejo na drobne koščke in jim dodajo mlečnokislinske bakterije, ki koristijo sladkor in ogljikove hidrate za proizvajanje desnosučne mlečne kisline (L+). Po prvi fazi fermentacije se opravi delna filtracija in se doda druga družina mlečnokislinskih bakterij. Po tej fermentaciji sledi še ena. S procesom fermentacije, ki traja 12 tednov, se živila razkrojijo na raven aminokislin, polifenolov, flavonoidov, di-, tri- ali oligopeptide itd., te pa lahko telo neposredno uporabi za dvig celične energije in pospeševanje metaboličnih procesov.

 

   

 

Raznovrstni encimi v kaskadno fermentiranih bio koncentratih so biorazpoložljivi, kar pomeni, da so encimske verige razdrobljene na manjše delce molekularne velikosti, kar omogoča neposredno absorpcijo tako v kri, kot tudi skozi kožo pri zunanji uporabi. Takšni encimi so razpoložljivi na ravni celice, kar povzroči obnovo mitohondrijev in večjo proizvodnjo ATP. To je tudi razlog, zakaj imajo kaskadno fermentirani bio koncentrati tako močno pozitivno učinkovanje pri širokem spektru zdravstvenih težav.

 

Vprašanja, ki so nam jih postavile naše stranke o kaskadno fermentiranih bio koncenratih. 

 

Knjiga Diagnoza: »Končno ozdravljeni!«

 

V tej knjigi se nahajajo pričanja zdravnikov, naturopatov in veterinarjev o izjemnih uspehih celostnega zdravljenja, ki so jih dosegli z uporabo koncentriranih kaskadno fermentiranih biorazpoložljivih encimov v tekoči obliki.

 

Z uporabo biorazpoložljivih encimov tako v človeškem kot v živalskem organizmu zelo hitro ponovno vzpostavimo naravno ravnovesje zdravega encimskega sistema. Celo zobozdravniki poročajo o hitrejšem popuščanju bolečin in učinkovitejšem zdravljenju.

 

Prav učinkovitost je prepričala tudi strokovnjake za kozmetiko in lepotno nego, ki po novem pri svojem delu vse bolj posegajo po biorazpoložljivih encimih in beležijo enako uspešnost.

 

Kaskadna fermentacija, metoda, po kateri se proizvajajo biorazpoložljivi encimi, je patentirana pri Evropskem patentnem uradu, pod številko 1153549.

 

Diagnoza: "Končno ozdravljeni!"

 

S kaskadno fermentacijo dobimo bio koncentrat, s katerim lahko nadomestimo pomanjkanje in odpravimo neravnovesje, ki nastaja v naših telesih kot posledica sodobnega načina življenja. Za vsa vaša vprašanja v zvezi z uporabo kaskadno fermentiranih bio koncentratov, smo vam v Normi z veseljem na voljo, kajti ta izdelek ni »še eno prehransko dopolnilo« na Norminih policah, temveč ga lahko uvrstimo na sam začetek samozdravljenja, torej preden pričnete uporabljati karkoli drugega!

 

Se vam je članek zdel koristen? Delite ga s svojimi prijatelji in znanci na Facebooku in mu podelite like. Hvala, da nam pomagate deliti koristne vsebine!

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke