Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Vse, kar o kaskadno fermentiranih izdelkih RegulatPro ne boste izvedeli iz embalaže izdelka

5.4.2019
Natisni

Konec marca sva Normandistki iz celjske in mariborske Norme obiskali podjetje in proizvodnjo družinskega podjetja Dr. Niedermaier Pharma v Münchnu, ki proizvaja kaskadno fermentirane izdelke RegulatPro. Namen obiska je bil ogled podjetja in proizvodnje ter predstavitev novih izdelkov, ki so plod njihovih lastnih raziskav. Organizator je imel še posebej željo, da spoznamo, da gre resnično za družinsko podjetje in ne le za navidezni konstrukt, ki se kiti z družinsko tradicijo. Vse najine vtise sva združili v ta zapis, da bi tudi vi dobili še boljši občutek ob uporabi izdelkov RegulatPro – ali jih pričeli uporabljati. To so vsi subtilni dejavniki, ki se jih ne da razbrati iz embalaže, plakatov, letakov in opisov izdelka na medmrežju, a imajo pomemben vpliv na nas.  

 

 

JE TO RESNIČNO DRUŽINSKO PODJETJE?

 

Sami koncept družinskega podjetja poznava iz Norme, ki tako posluje že trinajsto leto. Vsak dan znova naju motivira duh sodelovanja, podpore in tiste prave družinske skrbi drug za drugega. Vsi člani družine so aktivno udeleženi pri vseh procesih dela in po strokovni ter človeški plati popolnoma dostopni za vsakogar. Nisva pa ravno vedeli, kaj lahko pričakujeva od nemškega družinskega podjetja s tako formalnim imenom kot je Dr. Niedermaier Pharma. Predstavljali sva si zaposlene v sterilnih gumijastih rokavicah. Spraševali sva se ali bova sploh videli lastnike. Malo v šali sva si zamišljali, da večino leta preživijo na dopustih v toplih krajih in preko prenosnikov na daljavo preverjajo, če v podjetju funkcionira vse tako kot mora :).

 

Najine predstave so se razblinile kot milni mehurček, ko sta nas ob prihodu na lokacijo podjetja pričakala dva mlada dobrovoljneža – Alexander in Patrick. Stopila sta prav do vsakogar, se predstavila in vabila na počitek ob prigrizku. Občutili smo, da sta resnično vesela in počaščena, da smo prišli in da smo njihovi cenjeni gostje. Obisk proizvodnje je bil zelo pozitiven, poleg splošnega pozitivnega vzdušja sva opazili, da so zaposleni v podjetju sproščeni, nasmejani, umirjeni in imajo odlične pogoje za delo.

 

POKUKALI SMO V PROIZVODI OBRAT IN TAM ....

 

Po proizvodnem obratu sva sledili vodji proizvodnje, ki je razložila, kako poteka postopek izdelave RegulatPro esence, vse od vhoda ekoloških sestavin do polnitve v stekleničke.

 

Vsak teden v obrat prejmejo nekaj tisoč kilogramov vhodnih sestavin: ekološko sadje, zelenjavo, oreščke in začimbe, ki so navedeni tudi med sestavinami na izdelku. Osnovne vstopne sestavine so nujno ekološko sadje in zelenjava, katere zaposleni ročno čistijo, režejo in usmerjajo v nadaljno fermentacijo. V podjetju cenijo ročno delo oziroma osebni stik z živimi sestavinami, kjer pa je čistoča na visoki ravni. Glavne sestavine prejmejo enkrat tedensko in obiskali sva jih na dan, ko so prvi del postopka, torej čiščenje in rezanje glavnih sestavin, že opravili dva dni prej, zato pa sva lahko videli popolnoma očiščene aparate, ki so čakali na novo pošiljko svežih ekoloških surovin.

 

Po rezanju in mehanskem čiščenju pridelkov v posebni vrtilni cevi, majhni koščki le-teh potujejo po ceveh v posode, kjer se začne fermentacijski postopek, saj v posodo dodajo mlečnokislinske bakterije. Po prvem delu fermentacije trde delce precedijo in gre v fermentacijski postopek le tekočina, znova dodajo mlečnokislinske bakterije, da začno fermentirati. Po tem principu se odvijajo vse naslednje fermentacije, dokler na koncu ne zmešajo vseh fermentacijskih frakcij, še enkrat fermentirajo in nato centrifugirajo in ustavijo fermentacijo. Snovi so zaradi posebnega postopka v taki obliki, da esenci ni potrebno dodati nobenih konzervansov, alkohola, kemičnih dodatkov ali sladkorja. Postopek fermentacije redno spremljajo, tako da sam proces traja od 6 do 8 tednov, odvisno od napredka fermentacije. Nadzor kakovosti vsake šarže je tako notranji kot tudi zunanji, podjetje namreč sodeluje z neodvisnimi laboratoriji in akademskimi znanstveniki na Univerzah.

 

 

Vsak dan redno nadzorujejo vse spremenjljivke fermentnega procesa Regulatessenza, ki zaradi svoje živosti lahko na koncu niha v barvi in okusu, vendar nikoli v kakovosti.

 

Zaradi močnega encimskega delovanja in visoke vsebnosti biološko aktivnih snovi deluje Regulat esenca kot prenosnik, tako da tudi ostale potrebne snovi hitreje prodrejo do tarčnih celic in so tako celicam kar najhitreje na voljo za nadaljne procese.

 

S kaskadno fermentacijo dobimo bio koncentrat, s katerim lahko nadomestimo pomanjkanje hranil in odpravimo neravnovesje, ki nastaja v naših telesih kot posledica sodobnega načina življenja. Več o učinku Regulat esence na naše zdravje si lahko preberete TUKAJ.

 

TUKAJ SO PA ZARES DOBRE VOLJE

 

Med našim sproščanjem ob postrežbi v sejni sobi, smo se kar malo nasmihali prešernemu ženskemu smehu, ki se je razlegal po pisarnah. Tukaj pa so zares dobre volje! Sledilo je presenečenje, ko nam je kmalu za tem Alexander predstavil to nasmejano gospo, svojo mamo, dr. Cordulo Niedermaier-May, raziskovalko in lastnico podjetja. Takrat smo tudi izvedeli, da je Alexander Amadeus May direktor njihovega mednarodnega distribucijskega centra v Švici, Patrick pa njegova desna roka in vodja prodaje. Iz Švice sta prišla samo zaradi našega obiska! Takoj je bilo jasno, da smo v družinskem podjetju v pravem pomenu besede.

 

Iz leve proti desni – nasmejana dr. Cordula Niedermaier-May in njen sin Alexander Amadeus May.

 

Ustanovitelj podjetja, Alexandrov dedek, dr. Hans Niedermaier, je bil farmacevt in prehranski kemik z vizijo naravnega zdravljenja. V njegovi iznajdbi kaskadne fermentacije je hčer Cordula zaznala velik potencial, ko so naključno, po sili razmer, pozdravili družinskega kužka. Tej anekdoti, ki smo jo kasneje ob večerju izvedeli od Alexandra, pravijo v podjetju »the dog story«. Dr. Cordula Niedermaier-May je kasneje spodbudila podjetje k novim raziskavam in pripomogla k patentiranju Regulat esence.

 

Dr. Cordula Niedermaier-May

 

Koncentrati niso certificirani kot zdravila, a imajo zaradi sodelovanja z neodvisnimi laboratoriji in znanstveniki na Univerzah v Nemčiji več kot 50 kliničnih študij kot dokaz učinkovitosti pri raznovrstnih zdravstvenih težavah. Proces kaskadne fermentacije so leta 2004 patentirali, tako da je podjetje Niedermaier Pharma edino, ki lahko RegulatPro esenco proizvaja po tem postopku, ki ga je razvil dr. Hans Niedermaier.

 

Dr. Cordula-May je želela te neverjetne učinke uporabiti še za podporo našemu največjemu organu - koži. Rezultat teh ambicij je Regulat beauty kozmetika, popolnoma nov in inovativen način obravnave, negovanja in obnove kože. Osnova kozmetike je vsekakor patentiran ferment, ki deluje kot izjemno učinkovit transporter ostalih sestavin; kar pomeni tudi do 300% boljšo absorbcijo spremljajočih učinkovin. Izdelki za nego kože imajo tudi ICADA certifikat za bio in naravno kozmetiko.

 

Nad predstavitvijo delovanja negovalne kozmetike sva bili navdušeni in v Normi smo želeli omogočiti izkušnjo s to izjemno kakovostno kozmetiko tudi vam. Zato je Regulat beauty kozmetika že na naših poličkah in si jo lahko ogledate TUKAJ.

 

O ostalih izdelkih z Regulat esenco v Normini ponudbi si prosimo preberite TUKAJ.

 

Še veliko zanimivosti bi lahko napisali, a to presega namen tega zapisa. Z veseljem vam poveva več o najini münchenski izkušnji v Normi ter o naših lastnih izkušnjah ob uporabi izdelkov RegulatPro in o neverjetno vzpodbudnih povratnih informacijah naših strank, ki so si z uporabo teh izdelkov odpravile marsikatero zdravstveno težavo.

 

Normandistki Tjaša in Doris

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke